ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

BALİ " GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ "

 

08 Şubat 2016 07:12
BALİ

EMEP Malatya il başkanı gültekin gözaltına alındı

 

 

 

 

Emek Partisi (EMEP) Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin’in de aralarında bulunduğu 11 EMEP’li gözaltına alındı. Bugün öğleden sonra Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla bildiri dağıtan Emek Partili 11 kişi gözaltına alındı.

 

AMAÇ FARKLI DÜŞÜNENLERE GÖZDAĞI VERMEK

 

Konuyla açıklamalarda bulunan Emek Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Bali, ‘’Ülke de 7 Haziran seçimlerinden önce başlanarak çok ciddi bir katliam süreci yaşanmaktadır. 7 Haziran seçim sonuçlarını sindiremeyen AKP Hükümeti bir kaos ortamına sürükleyerek 1 Kasım seçimlerine götürdü. Buradaki amaç tek başına iktidar olmak ve Bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Fiilen yürüttüğü başkanlık sistemini hayata geçirebilmekti. 7 Haziran seçimlerinden sonra düğmeye basılarak ülkemizin Güneydoğu’sunda tam bir katliam süreci ve yok edilme süreci başlatıldı. Aylardır bölge de Kürt halkına tam bir katliam yaşatılmaktadır. Aslında burada Kürt halkına yönelik yapılan bu katliamlar sadece Kürt halkına değil farklı düşünen herkese gözdağı olarak verilmektedir’’ dedi.

 

GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

 

Emek Partisi olarak tüm bu yaşananlara dikkat çekmek için bütün illerde bildiri dağıttıklarını belirten Bali, ‘’Bugün öğleden sonra bu bildiriyi dağıtan 11 arkadaşımız, İl Başkanımız da dahil olmak üzere göz altına alındı. Bu gözaltına alınma olayı aslında bir partinin faaliyet yapmasına engel olmaktır. Yasal olmayan ve adil olamayan bir durumdur. Emniyetten, valilikten ya da savcılık tarafından toplatılma kararı olmayan bir faaliyeti engellemek hukuki değildir. Parti olarak yapılan bu gözaltılar şiddetle kınıyoruz. Bu yaşananların bir daha yaşanmaması için buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Bu partiler eğer yasal olarak varlarsa elbette ki bildirilerini de, fikirlerini de kamuoyu ile paylaşma gibi bir dertleri de vardır. Aslında Cumhurbaşkanının Kaymakamlara vermiş olduğu talimattan emniyet güçleri ders çıkararak fiili durum yaratmaktadırlar. Bu adaletsizlik ve hukuksuzluktan derhal vazgeçilsin’’ diye belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.