ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“ YASIMIZ DA, İSYANIMIZ DA, ÖFKEMİZ DE DİNMEYECEK! “

 

13 Mart 2016 10:39
“ YASIMIZ DA, İSYANIMIZ DA,  ÖFKEMİZ DE DİNMEYECEK! “

 

 

10 Ekim 2015 günü Ankara da ki gar önünde toplanan ve “ BARIŞI “ haykırmak insanların ölmememsini seslendirmek için toplanan yüz binlerce insanımızın arasına dalan canlı bombanın patlaması patlatılması sonucun da 101 can ve canan katledilmişti.

O günden bu güne yine barış diyen insanların ölmememsini öldürülmemesini isteyenler o gün orada katledilen arkadaşlarının anılarına ve onların unutmadık unutturmayacağız diyerek her ayın onunda anma toplantıları yapma karı aldılar

Cumartesi günü Malatya’nın mamarek ( beydağı )mahallesinde toplanan savaş karşıtı barıştan yana olan kurum kuruluşlar bazı siyasi partiler Canberk Bakışın mezarı başında birleşerek anmayı gerçekleştirdiler.

Eğitim sen Malatya şubesi yürütme kurulu başkanı ve KESK dönem sözcüsü Tarık Kaya yaptığı açıklama da  “ Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden tam 152 gün geçti. Berkin ELVAN vurulmasının üzerinden 1000 gün, ölümünün üzerinden 730 gün geçti. Gazi Katliamının üzerinden 21 yıl geçti. Beyazıt katliamının üzerinden 38 yıl geçti. Bu katliamların hiçbirini unutmadık, unutturmayacağız.

Bütün katliamlarda yitirdiğimiz canlarımızın, yoldaşlarımızın katillerini tanıyoruz. Bu katilleri açığa çıkarıncaya, sorumlulardan hesap soruncaya kadar öfkemiz dinmeyecek mücadelemiz devam edecektir.

 Bugün burada özelde 10 Ekim Barış Şehitlerini, genelde ise mart ayında yapılan katliamlarda hayatını kaybeden tüm arkadaşlarımızı anmak için toplandık.

10 Ekim katliamının 5. ay dönümü olmasına rağmen, soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararının halen devam etmekte, kamu görevlileri hakkındaki şikâyetlerimiz takipsizlikle sonuçlandırılmakta, olayın bütün sorumluluğu ise iki cellâttın üzerine yıkılmak suretiyle soruşturma sürüncemede bırakılmaktadır.

Tıpkı Berkin ELVAN’nın vurulmasının üzerinden 1000 gün geçtiği halde katillerinin adalet önüne çıkarılmaması gibi, 12 Mart Gazi katliamının sorumlularının bulunup adalet önüne çıkarılmaması gibi, 16 Mart katliamının sorumlularının adalete ve halka hesap vermemesi gibi. Ancak biz bu katliamların mağdurları adalet arayışımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Yoldaşlarımızı, canlarımızı anmaya devam edeceğiz.

Bugün 10 Ekim katliamından sonra sonsuzluğa uğurladığımız barış güvercinimiz Canberk BAKIŞ arkadaşımızın mezarı başında yaptığımız anma sırasıyla 10 Nisan 2016’da Hilan Köyünde, 14 Mayıs 2016’da Şehir Mezarlığında, 11 Haziran 2016’da Hekimhan’da, 10 Temmuz 2016’da Dumuklu köyünde mezarları başında yapacağımız anmalarla devam edecektir.

Değerli Basın Emekçileri,

Bu katliamları bize layık görenleri affetmedik, atfetmeyeceğiz. İsyanımızı ve öfkemizi büyüterek yasımızı da tutarak mücadelemizi halkımızla birlikte emekçiler olarak sürdüreceğiz. Ülkemizin içinde düşürülmüş olduğu kaos ve katliam ortamı bizleri yıldırmayacaktır.

Yastayız,

 İsyandayız,

Öfkeliyiz,

Susmadık Susmayacağız!” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.