ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Memlekette her gün bu gün ne skandal olacağının tedirginliği ile yaşar hale geldik.

 

13 Nisan 2016 12:31
Memlekette her gün bu gün ne skandal olacağının tedirginliği ile yaşar hale geldik.

Malatya Kadın platformu son gelişen olayları değerlendirdi

 

 

Malatya da en eski liselerde biri olan Gazi lisesinin okul müdür yardımcısının özellikle Malatya ve Türkiye de çok önemli kültür ve folklor olan Halaya dil uzatan bunu da bacak arası ile değerlendiren örümcek kafalı öğretmen Malatya da ki PSAKD Kadın Platformu Tarafında yazılı bir açıklama ile protesto edildi.

Kadın platformu adına açıklama yapan Songül Tunç Demir yaptığı açıklama da “ Son 14 yılın siyasi iktidarı döneminde, özellikle de yaşadığımız son süreçte; hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da akıl almaz olaylar yaşanıyor. Taciz, tecavüz ve skandal açıklamaların art arda yaşandığı, suçluların cezasız kaldığı; suçluları deşifre edenlerin yerden yere vurulduğu, kadın bedeni üzerinden yapılan politikaların en üst sınıra ulaştığı karanlık bir süreçten geçmekteyiz.

Öyle bir hale geldik ki çocuklarımızı gönül rahatlığıyla emanet ettiğimiz okul kurumları, okul idareleri; adam kayırma ve kadrolaşma sonucunda, siyasi iktidarın propagandasını yapan, aynı anlayışı taşıyanların elinde, okul olmaktan çıktı. Memlekette her gün bu gün ne skandal olacağının tedirginliği ile yaşar hale geldik.

Toplam 8 bakanlığın bütçesine sahip, 150.000 nüfusu ile bu ülkenin gizli başkanlığını yapan DİB’in skandal fetvalarının ardından Ensar Vakfında yaşanan rezalet; tecavüzcülere, tacizcilere sahip çıkılması ve ‘’bir kereden bir şey olmaz’’ açıklamasıyla,  yaşanan rezaletler ayyuka çıktı. Bizleri yönetenlerin karanlık zihniyeti, elbette ki sistemden palazlanmaya çalışanlar yoluyla hayatımızın her alanına yansımaktadır.

Bunun örneklerini sıkça görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde, aynı zamanda bir sendikanın yöneticisi olan Gazi Lisesi Müdür yardımcısı Nevzat T. , Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği olan halk oyunlarına ‘’halt oyunları’’ diyerek, kadınlı erkekli oynanan bu oyunu oynayanları zina ile eşdeğer görerek namus cinayetlerini onaylar tarzda bir paylaşım yapmıştır.

Halay, çocuklarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin el ele, kol kola oynadığı; Anadolu’muzu Anadolu yapan binlerce yıllık değerlerimizden biridir. Böylesine güzel bir değeri yaşatmak; kültürümüzü yaşatmaktır. Bu kültüre ; ‘’halt oyunu ‘’ diyerek el ele oynanmasını zina, bu bağlamda namus cinayetini ise meşru göstermek bir insana, hele de çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz bir okulun müdür yardımcısına hiç yakışmamaktadır. Kızla erkeğin el ele tutuşmasını cinayet sebebi sayarak namus cinayetini meşru gören bu anlayış, ülkemizi karanlığa sürükleyecek bir anlayıştır. Bu durum, cinsiyetçi politikalarla yönetilen ülkemizin geldiği aşamanın vahametini tüm çıplaklığıyla göz önüne sermektedir.

Malatya Demokratik kadın platformu olarak, Nevzat T. Yi yapmış olduğu açıklamadan dolayı kınıyor ve kendisine açılan soruşturmanın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz…” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.