ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

SGDF den Suruç Ve Ankara Katliamı İçin İmza Kampanyası

 

11 Haziran 2016 22:34
SGDF den Suruç Ve Ankara Katliamı İçin İmza Kampanyası

 

 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Suruç ve Ankara Katliamları’nın aydınlatılması, dava dosyaları üzerindeki gizlilik kararlarının kaldırılması ve sorumluların yargılanarak cezalandırılması için Paşaköşkü Mahallesi Umut Kıraathanesi önünde imza standı açtı.

“Suruç İçin Adalet Ankara İçin Adalet” talebiyle stand açan SGDF stand açılışında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. SGDF adına basın açıklamasını okuyan Ferhat Çankaya Türkiye ve Kürdistan’da sivilleri katlederek siyasete yön verme politikasının 5 Haziran 2015’te ki HDP Diyarbakır mitinginin bombalanmasıyla başladığını belirterek şöyle konuştu;

“Bir yıl içerisinde Kürt illerinde bir çok kent yakılıp yıkılarak harabeye çevrilirken Türkiye’nin farklı illerinde kitle kıyımlarına varan bombalı saldırılar oldu.

5 Haziran’ın ardından Kobane’nin, IŞİD terör örgütünün saldırıları sonucu yıkılmış bir kentin yeniden inşa edilmesine katkı sunmak, IŞİD katillerinin perişan ettiği ailelere, çocuklara bir el uzatmak için Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun çağrısı ile giden yüzlerce gencin ortasında patlatılan IŞİD bombası ise 33 düş yolcusunu, 33 insanımızı aramızdan aldı.”

AKP’nin savaş çılgınlığına dur demek isteyen barışseverlerin Ankara’da düzenledikleri barış mitinginin de yine IŞİD terör örgütü tarafından bombalandığını ifade eden Ferhat Çankaya açıklamasını şöyle sürdürdü;

“1 ay sonra Suruç Katliamının yıl dönümü. Ardından ise Ankara Katliamı’nın yıl dönümü geliyor. Arkamızda bıraktığımız 1 yıl içinde katliamı aydınlatmakla ve sorumluları cezalandırmakla görevli devlet adeta katliamcılarla kol kola girerek davaları sürüncemede bıraktı. Katliam davaları üzerinde ki gizlilik kararları devam ediyor. Katillerin hangi ilişkilerle bu kadar büyük eylemlerin içine girdiği, neden bombaların patladığı yerlerde bir tek polisin bulunmadığı, böylesi risk altındaki eylemlere dair bu güvenlik zaafiyetinin nasıl ve neden olduğunu soramıyoruz.”

SGDF olarak katliam mağdurlarının adalet talebini alanlara çıkarak çeşitli etkinlikler ve imza kampanyaları ile dillendirdiklerini söyleyen Çankaya katliamlarda sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını ve dava dosyaları üzerindeki gizlilik kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.