ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP ; Ezidi Katliamını Unutmayacağız

 

04 Ağustos 2016 04:36
HDP ; Ezidi Katliamını Unutmayacağız

 

 

Halkların Demokratik Partisi Kadın MEclisi bugün gerçekleştirdiği bir basın açıklaması ile IŞİD terör örgütünün Ezidi Halkı’na yönelik olarak gerçekleştirdiği katliamının yıl dönümünde katliamı lanetledi.

HDP Malatya il örgütü binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında HDP Kadın Meclisi adına okunan metinde Ezidi Halkı’nın tarihleri boyunca 73 kez katliama maruz kaldıkları belirtildi. IŞİD tarfından Ezidilere yönelik gerçekletirilen soykırımın 2015 yılının Haziran ayında Birleşmiş Milletler’e ait özel bir komisyon tarafından da kabul edildiğinin altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Soykırımın yanısıra Ezidi kadınların savaş ganimeti olarak kaçırılıp köleleştirilmesi, sistematik tecavüz ve işkenceye maruz bırakılması bir kadın kırımına yol açmıştır. Ezidi Halkı kendini ölüme yok olmaya yatırmak yerine direnişi seçerek Şengal Dağı’nda kolektif iradelerini ortaya koyarak  halk ve kadın meclislerini oluşturmuş ve bizlere yaptıkları çağrılarla  dünya kadınlarını kadın kırımlarına karşı mücadele etme konusunda öncü olmuşlardır.”

HDP Kadın Meclisi basın açıklamasının sonunda 3 Ağustos’un “Kadın Kırımı ve Soykırıma karşı Uluslararası Eylem Günü” olması gerektiğini belirtti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.