ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

MALATYA İHD “ SAVAŞA KARŞI BARIŞ DİYEN EMEKÇİLER KAZANACAKTIR “

 

13 Kasım 2016 17:01
MALATYA İHD “ SAVAŞA KARŞI BARIŞ DİYEN EMEKÇİLER KAZANACAKTIR “

 

 

İnsan hakları derneği Malatya şubesi başkanı Gönül Öztürkoğlu. 29 Ekim 2016 tarihinde Bilindiği üzere 672, 675 sayılı KHK’lerle binlerce kamu emekçisi hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerinden ihraç edilmiş, aileleriyle birlikte yüz binlerce insan mağdur edilmiş olmasını kınayarak konu ile ilgili açıklama yaptı.

Konu ile ilgi olarak açıklama yapan İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlu “ Ülkemizde olağanüstü bir durum yaşanmaktadır. Kuşkusuz içinde yaşadığımız olağanüstü durumla uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerden taviz vermeden, temel hak ve özgürlüklerle ilgili düzenlemelerin acil bir şeklide yapılması gerekmektedir..

Haklarında açılmış adli ya da idari soruşturma dahi olmayanlar, hiçbir somut ve hukuki delil ileri sürülmeden, tamamen hükümetin siyasi tasarrufuyla işten atılması büyük bir hak ihlalidir.. İhraç torbasının içerisinde yaşamı boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesinde en ön safta yer almış şube başkanlarımız ,yöneticilerimiz ve üyelerimiz de ihraç edilmiştir….

Türkiye’de hukuk yok, demokrasi yok, can güvenliği yok, barış yok, adalet yok, iş güvencesi yok biz insan hakları derneği olarak belirtmek isteriz ki, bunun adı tek kelimeyle sivil darbedir.

Barış için 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da miting yapmak isteyen emekçilere bombalı terör saldırısı gerçekleştiren İŞİD’e karşı önlem almayan ve bu saldırıyı önlemeyen hükümet mi suç işlemiştir, yoksa bu mitinge katılan ve barış isteyen emekçiler mi suç işlemiştir.

Açık bir şekilde ifade etmek isteriz ki “SAVAŞA KARŞI BARIŞ” isteyen kamu EMEKÇİLERİ” bizim nazarımızda birer “BARIŞ EMEKÇİLERİ”DİR. Tarih onları en temiz sayfalarında birer barış kahramanı olarak yazacaktır, Son sözü her zaman direnenler söyleyecektir ve sonunda bedel ödeyerekte olsa onlar kazanacaktır…” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.