ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İHRAÇLI EYLEMCİLER 24. GÖZALTI

 

02 Şubat 2017 20:39
İHRAÇLI EYLEMCİLER 24. GÖZALTI

 

 

Kanun Hükmünde kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen KESK üyesi 4 eylemci 24. Kez gözaltına alındı.

Malatya Yüzüncü yıl kavşağı (Emeksiz üst kavşağı)’ında toplanan ve saat 12.00’da ellerindeki dövizleri açarak oturma eylemi yapan, eski kamu çalışanı Malatyalı 3 eylemci ile Bodrum’dan onlara destek olan 1 eylemci yine gözaltına alındı. Bu gözaltı ile beraber toplam gözaltı sayısı 24’e çıktı.

“İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz, bizim hiçbir terör örgütü yapılanması ile bir bağlantımız yok tamamen keyfi bir şekilde görevlerimizden ihraç edildik” diyerek, oturma eylemi yapan guruba emniyet kuvvetleri; “Yaptıkları eylemin, yasal olmadığını izinsiz olduğunu” belirtti. Uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren eylemciler polis aracına bindirilerek ilgili emniyet birimini götürüldüler.

Gözaltına alınan Erdoğan canpolat, Öskan karataş, Cengiz uğurlu, Engin karataş, hakkında kabahatler kanununa istinaden idari para cezası kesildi.

Ayrıca dünkü eylemi görüntülemek isteyen bir basın mensubunun polis ekipleri tarafından itilmesine yönelik bugün basın mensupları ile emniyet güçleri arasında tartışma çıktı, polis amirlerinin araya girmesi ile polis ekipleri ile basın mensupları arasındaki tartışma yatıştırıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.