ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

TARIK KAYA GÜVEN TAZELEDİ

 

27 Şubat 2017 05:34
TARIK KAYA GÜVEN TAZELEDİ

 

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Malatya 10’uncu Olağan Kongresi yapıldı.EĞİTİM SEN Malatya Şubesi 10’uncu olağan kongresi Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı. Kongreye HDP, EMEP, DBP, ÖSP, ÖDP,CHP, Pir sultan Abdal Kültür derneği, İHD, ÇGD, ADD,Malatya şube yönetimi ve üyeleri ile birçok STK temsilcisi ve Siyasi parti temsileri ile KESK’e bağlı şubeler ve EĞİTİM SEN üyeleri katıldı.

Sabancı Kültür merkezinde yapılan 10 genel kurul sonrası mevcut başkan Tarık Kaya, güven tazeleyerek yeniden Eğitimsen Malatya şube başkanlığına getirildi.

Kongrede konuşan Eğitimsen Malatya şube Başkanı Tarık Kaya, sendika olarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek şu açıklamalara yer verdi; “Üç yıl önce bu kürsüye çıktığımızda söze şöyle başlamıştık, geleceğe not düşmenin birçok yolu vardır belki de. İnsanlık için büyük bir buluş yaparsın, tarih sizi hatırlar, herkesin suspus olduğu zamanlarda başımız kaldırıp tüm insanlara dönerek, bu yapılanları kabul etmiyorum diye bağırabilirsiniz. İşte 3üç yılda olanlarında, şimdi yaşadıklarımızın da tamda buraya denk geliyor. Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz, tüm bu zorlukların nedenlerinde sebep olanlarını da biliyoruz. Kimsenin demokratik bir tepki verilmesine müsaade edilmiyor, pozitif iklim, siyaset tam bir çıkmaz içerisinde. Emek sömürüsü, asgari ücret, iş cinayetleri, kadın cinayetleri, haber bile olmuyor. Özgür habercilik, sorgulayan gazetecilik gerçekleri artık yazmak çok zor.

Malatya’da işsizliği azaltmak için iktidar milletvekillerinin, önümüze getirdiği işsizliği gidermek için, dört yeni ceza evi projesi ile karşı karşıyayız. Adaletsizlik diz boyu, yürekler dayanmıyor, işte bu yüzden Bülent Uçar Arkadaşımızın bu adaletsizliğe bu haksızlığa karşı yüreğinin dayanmadığı gibi.

Sendikal haklarımız için başını dik tutan, mücadele eden Eğitim - sen’in güneşiyle, aydınlık yüzüyle onur kavgası veren arkadaşlarım, işimiz çok zor. Saldırılar çok yoğun, kolay olur demiyorum sizlere ama bir tercih yapmak gerekiyor, geçmişte olduğu gibi bizim tercihimiz zor olanlardan yanadır. En güçlüye karşı direneceğiz, boyun eğmeyeceğiz susmayacağız, gücümüzün son damlasına kadar bu haksızlıklara karşı direnişlerimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Eğitimsen üyeleri yeniden Tarık Kaya’yı, Eğitimsen Malatya şube başkanlığına seçti.

Yönetime seçilen diğer üyeler ise Kamile Kaya, Nuriye Yılmaz, Kazım Albayrak, Esat Korkmaz, Mazlum Altınlı ve Erdal şimşek olarak belirlendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.