ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

1 MAYIS KUTLAMALRI İÇİN ÇAĞRI

 

26 Nisan 2017 14:14
1 MAYIS KUTLAMALRI İÇİN ÇAĞRI

 

 

KESK Malatya Şubeler Platformu, TMMOB, Yol iş sendikası ve DİSK tarafından organize edilen 1 Mayıs Kutlamaları için, toplanma çağrısı yapıldı.,

Malatya Eğitim Sen şube Binasında yapılan açıklamada, çağrı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Eğitim Sen Şube Başkanı, KESK dönem sözcüsü Tarık Kaya şunları söyledi; “Biz bu ülkenin işçileri, emekçileri, kadınları gençleri, yoksulları 1 Mayıs Pazartesi günü, yapacağımız mitinge davet ediyoruz. İşçi sınıfı baskıya karşıya, sömürüye karşı, taşeronlaşmaya karşı, özel istihdam bürolarının kurulmasına karşı sorunlarını ve taleplerini dile getirecek, Türkiye’de yüz yirmi yedinci 1 Mayıs kutlamalarına hazırlık yapıyor. Bunla beraber bugün yaşadığımız sorunlar, zamların altında ezilen emekçi yığınları, işsizlikle ezilen emekçi yığınları, birlik ve dayanışmasını arttırmasını, bu taleplerini haykırmasının zamanı geldiği noktasında, bizlerde sendikalar olarak, odalar olarak, üstümüze düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette bu 1 Mayıs’ta öne çıkan taleplerimiz var, biliyorsunuz 15 Temmuz sonrası yaşanan, darbe girişimi sonrası KHK’ lar la ve KHK’ lar ın rejime dönüşmesi sonucu emekçiler ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldı, on binlerce kamu emekçisi iş akitlerinin sonlandırılması ile karşı karşıya kaldı. Bunlara karşı sesimizi duyurmak, adalet arayışını duyurmak, yine bunun yanı sıra asgari ücret üzerindeki tanımlamalar, işsizlik oranlarındaki yükselmeler, zamların alıp başını gitmesi, insanların geçim derdi ile karşı karşıya kalması, bu ülkenin tüm emekçilerini, ezilenlerini bizimle beraber, mücadeleye çağırdığımızı yenilemek istiyoruz.

Bizler kıdem tazminatının, taşeronlaşmanın, taşeronlaşmadan dolayı kadro sözü verilenlerin sesini o meydanlarda hatırlatacağız. Soma’yı, Ermenek’i, 10 Ekim Katliamını unutturmayacağız. Eşitlik, barış, özgürlük diyeceğiz, Kürt sorunun demokratik Çözümünden yana tutumumuzu alanlarda göstereceğiz.

“HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYULSUN”

Tarık Kaya, “Milli iradeyi” söylemlerinden düşürmeyen Malatya Büyükşehir belediye Başkanına, çağrıda bulunarak, toplanan imzalar içi, Emeksiz üst kavşağını alanın 1 Mayıs alanı olması taleplerini yineledi.

Tarık Kaya konu ile ilgili şunları kaydetti; “Malatya Büyükşehir belediyesine 2014 yılında 1Mayıs meydanında, alanın adının 1 Mayıs meydanı olmasına karşı topladığımız imzalarını 2014 yılında ve 2015 yılında götürdük teslim ettik.

Başkanla defalarca görüşmelerimiz oldu, alanda yaptığımız referandumda 19. Kez aralıksız düzenlediğimiz meydanın adının 1 Mayıs meydanı olması konusunda, gerekli başvuruları yaptık. 1 Mayıs tabelasını oraya asmasını bekliyoruz, halkın iradesine, milli iradeye saygı noktasında sürekli söylemler geliştiren, bu anlamda tutumlarını kamu ile paylaşan, Büyükşehir Başkanından o meydana o ismin verilmesini talep ediyoruz.”

TMMOB Malatya il koordinasyon Başkanı Erdal yavaş İse; “Bizlerde Mühendis, mimarlar birliği olarak, başta mimarlar, mühendisler, şehir plancıları olmak üzere, bütün kadınlarımızı, gençlerimizi, emekçilerimizi, 1Mayıs’ta bizlerle omuz omuza 1 Mayıs alanına yürümeye davet ediyoruz” dedi.

1 Mayıs Kutlamaları için toplanma alanının, Emeksiz alt kavşağında saat 11: 00’da olacağı belirtirken, 1 Mayıs Kutlamalarında Gurup Vardiya’da konser verecek

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.