ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

“Sayın valimiz Mustafa toprağa ve yetkililere sesleniyoruz;

 

22 Mayıs 2017 14:46
“Sayın valimiz Mustafa toprağa ve yetkililere sesleniyoruz;

 

 

Yıllardır Malatya organize sanayi bölgesinden akan kimyasal sular Şahnahan suyuna karışarak, geçtiği birçok mahallede yaşamı, doğayı ve çevreyi tehdit ediyor. Birçok kez gündeme gelen ve defalarca haber yapılan, kimyasal suların Şahnahan suyuna akıtıldığı haberlerine yetkililer sessiz kaldığı için birçok mahalleli bu sessizliğe tepki gösterdi göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllar ve aylarda Şahnahan ve sütlüce, tepe köy, toprak tepe mahalle sakinlerinin defalarca gündeme getirdiği, Malatya organize sanayi bölgelerinden, Şahnahan suyuna akıtılan kimyasal suların

Zehir saçtığını akıttığını belirterek “Hayatımız tehlikede.  Hayvanlarımız bu meralardan otlanıyorlar otlardan onlara onlardan bizlere geçiyor, kimyasal maddeler. Hiç kimse bizim sağlığımızı düşünmüyor. Sanayide gelen atık zehirli sular doğayı ve bahçe, sebze sulamaların da tüm yaşamımızı çocuklarımızı ve tarımı çok ciddi anlamda etkiliyor” dediler

Son olarak ta sütlüce mahalle sakinleri, akıtılan kimyasal sulardan etkilendiklerini yaşamlarının zorlaştığını ve çevreye çook büyük zararlar verildiği, haberini gündeme taşıdılar.

 Mahalle sakinleri den Mustafa tamer konu ile ilgili açıklamasında bölge olarak çok mağdur olduklarını artık maldan mülkten vaz geçtiklerini canlarının söz konusu olduğunu belirterek; 

“Şahnahan tarafından gelen ve tamamen siyah bir şekilde akan sular nedeni ile hayvanlarımız meralarda otlatamıyoruz, su o kadar kirli akıyor ki meralara değen yerlerin hepsi kurumuş durumda. İneklerimiz hamile ve o bölgeden su içiyorlar, otlanıyorlar, buda ineklerimizin danalarının ölümüne sebep oluyor, ayrıca o kadar pis bir koku var ki durulacağı yok buraya Malatya dan çevre illerden piknik ve balık tutmaya geliyorlardı suyun kirliliği nedeni ile onlarda gelmez oldular çünkü balıklar da zehirlendi ve öldüler.

Burada verdiği zarar yetmezmiş gibi bu kimyasal su artık tohma ve tohmadan karakaya barajına akıyor ve karışıyor.

Bu ve benzeri haberler çok uzun yıllardır yapılmasına kamuoyuna da anlatılmasına rağmen geçmiş dönem dönemin valileri ve son olarak ta Ulvi Saran, Vasip Şahin dönemlerinden de gündeme gelmesine rağmen hiçbir ilerleme olmadı tam kapasiteli bir arıtma tesisleri yapılmadı.

Şimdi yeni valimiz Mustafa Toprak ilimize atandı ve görev yapmakta. Sayın valimizin konuya hâkim ve bilgi sahibi olduğunu dolayısıyla duyarlı olduğunu olacağını da biliyor ve duyuyoruz.

O nedenle;

Bizler bu bölgenin Şahnahan, sütlüce, tepe köy, toprak tepe ve diğer komşu mahallelerle birlikte buradan sayın valimiz Mustafa toprağa ve tüm etkili ve yetkililere sesleniyoruz;

Bu faciaya ne zaman önlem alınacak?

Çevre kirliliği ve su içerisinde yaşayan canlıların katliamına ne zaman dur denilecek?

Seneleridir birçok kez gündeme gelen bu kirli zehirli sular için neden sessiz kalınıyor?

Bölgede tarıma ve hayvancılıkla birlikte artık insanlara zarar vermekte olan bu kötü olaylara ne zaman dur diyeceksiniz ne zaman dur diyeceksiniz?

Konunun kesin çözümünün tam kapasiteli bir arıtma tesisinin mutlaka yapılması olduğundan 1 ve 2 . Organize sanayinin mevcutlarının yeterli olmaması nedeni ile yeni ve büyük bir arıtma tesisi yapılmasına ne zaman başlayacaksınız? “ diyerek yaşamlarının kolaylaşması çevrenin daha fazla kirlenmemesi için etkili ve yetkililerden özellikle de Malatya valisi Mustafa topraktan destek ve yardım istediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.