ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Halkların demokratik Partisi (HDP) Yeşilyurt 2. Olağan kongresi yapıldı.

 

18 Haziran 2017 04:04
Halkların demokratik Partisi (HDP) Yeşilyurt 2. Olağan kongresi yapıldı.

 

 

 

Eş Başkanlıklara Emel Behçet, Aziz Doğan, seçildi.

HDP Malatya İl örgütü binasında yapılan kongreye, HDP Malatya İl yönetimi, ilçe yönetimleri, HDP Parti meclis üyesi Aydın Erdoğan, DBP il örgütü yöneticilerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.

Parti meclis üyesi Aydın Erdoğan, “Ülkemiz, gündemdeki sorunlar bakımından hem çok büyük umutları içerisinde barındırıyor, hem de kötülüğün, haksızlığın, zulmün doruğuna çıktığı koşullarda yaşıyor. Eş genel Başkanlarımızdan sayın yüksekdağ ’ın, Milletvekilliği ile partimizin eş başkanlığının düşmesi ile sonuçlanmış, hali hazırda cezaevinde Milletvekilli arkadaşlarımız ve partimizin belediyelerde olduğu DBP birleşen olarak bizim partimizdir, belediye başkanlarının neredeyse tamamı tutukludur. Seçimlerde aktif çalışma yürüten kadrolarımızın, önemli bir bölümü yoktur, bunların farkındayız. Peki, umut nasıl güçlü olur o zaman, bunu yapanlar babayiğitliklerinden değil, işler iyi gittiği için zulüm yapmıyor. AKP iktidarı, devleti yönetemiyor OHAL’ den yararlanaraktan ancak yönetimini gerçekleştiriyor. OHAL’ den yararlanarak, basını, medyayı susturuyor, radyoları, televizyonları, gazeteleri kapatıyor, mal varlıklarına el koyuyor, yargı yollarını, hukuk hak arama yollarını kapatıyor, ancak bu koşullarda yürütebiliyor. Halkımızın çeşitli yerlerde, çeşitli mecralarda direnişleri de bununla beraber devam ediyor. En son dokunulmazlıkları kaldırdıkları, anlaştıkları CHP bile, artık bu anlaşmayı bozmuş ve bu zulme karşı, adalet aramak için yola çıkmış durumda. Bizim Milletvekillerimiz, eş başkanlarımız, belediye başkanlarımız tutuklanırken, ağızlarını açıp bir tek söz söyleme ihtiyacını duymayanlar, şimdi yanlış yaptık diyorlar. Biz oh olsun demiyoruz tabi, biz zulmü alkışlayan bir zihniyet te değiliz, ama şunu söyleyeceğiz, komşuna haksızlık, adaletsizlik, zulüm yapılırken, sen eğer susuyorsan, sana lazım olduğu zaman adaleti bulamazsın”

HDP Parti yönetimi ve il delegesi olan Ali Dağdelen, CHP genel Başkanını eleştirerek şu açıklamalara yer verdi; “Kılıçdaroğlu’nun bir medya operasyonla gelmesi de Türkiye’de gerçekten, muhalefet yapacak kitleyi, sistemin içerisinde pasif halde koymayı amaçlayan bir davranış. Bu yürüyüşte bana göre bunun bir benzeri. Bunların yapmak istedikleri gündem şaşırtmaktır eğer HDP oyuna gelirse, HDP’ nin de açıklamaları var, önce CHP’nin bir özetini vermesi gerekir. Bana göre Kılıçdaroğlu, devletin içinde hizmet eden bir insan” diyerek Kılıçdaroğlu’nun, “Adalet” yürüyüşüne yönelik eleştirilerde bulundu.

Yapılan kısa değerlenmelerin ardından HDP Yeşilyurt yönetimi şöyle oluştu, . Eş Başkanlıklara Emel Behçet, Aziz Doğan, seçilirken, yönetimde bulunan diğer isimler ise, Fatma Alataş, Fikret Dağaşan, Lale Aksu, Gazi Karaoğlan, İsmail Göktaş, Hüseyin Yılmaz, Abuzer Çınar, Sinan Aladağ olarak belirlendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.