ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

AKÇADAĞ BELEDİYESİ AYIRIM YAPIYOR VE ART NİYETLİ

 

23 Eylul 2017 10:59
AKÇADAĞ BELEDİYESİ AYIRIM YAPIYOR VE ART NİYETLİ

NOT; Caddeyi süpüren Ören mahalle muhtarı

 

 

Akçadağ belediyesinden Ören mahallesine hizmet gitmiyor götürülmüyor

 

Malatya'nın önemli ilçelerinden Akçadağ ve bu ilçenin en önemli ve yazları 10 binden fazla insanın yaşadığı Ören köyü her alan da perişan ve dertli. Köy Muhtarı Birol Çirkin’e bir dokun bin dert dinle durumunda. Kendisi ile konuşmaya başlamadan “ Ağabey artık bu belediye başkanının bizlere yaptığı olumsuzluklardan muhtarlıktan soğudum vallahi askerlerin gün saydığı gibi Muhtarlık seçimlerinin gününü sayıyorum ki bir an önce bırakayım. Usandım ve yoruldum bu belediye başkanının yüzünde “ dedi  

Ören mahallesi Akçadağ’ın en büyük mahallesinden biri fakat iktidarda hatta Devlette hizmet alma açısından en son sıradaki mahallesi.

Muhtarın deyimiyle “  hatta diyebilirim ki biz hizmet alma sıralamasına dahi hiç giremedik.

Ören mahallesi içtiği ve kullandığı su sorunu yaşıyor. Su sorunu yıllardır yüzlerce kez ilgililere anlatılmasına aktarılmasına rağmen hiçbir çözüm getirilmedi.  Neticede yetkililerin sorumsuzluklarına daha fazla dayanamayan köylüler kendi aralarında imece usulü para toplanarak vatandaşın birinin tarlasında çıkan suyu kiraladık ve kiraladığımız suyun faturasını bile ödemekteyiz. Anlayacağınız çok uzun yıllardır Ören kasabası olarak bu iktidarda ve onların yönettiği Devlet, Büyük şehir belediye ve asıl olaraktan bağlı bulunduğumuz Akçadağ belediyesinde yol su kanalizasyon temizlik konularında gerekli hizmetleri almadık alamadık “ dedi

Yol durumumuz ortada aylardır bu rezalet devam ediyor. Su ha keza sıkıntı boyutlarını çok aşmış şu muharrem gününde kerbelayı yaşıyorlar.

Şimdi ise Akçadağ belediyesi Ören mahallesine temizlik elamanı vermeyecekmiş. Daha önce var olan ve çarşı merkezinin temizliklerini yapan sözleşmeli şahsın sözleşmesinin bitmesi ile temizlik işlerini yapacak adam ve derdini anlatacak belediye yetkilisi de bulamayan ve dert küpü durumunda ki muhtar Birol Çirkin “ Ören Mahallesinde 30 dan fazla işyeri bulunmakta ve çarşının her gün temizlenmesi gerekmektedir. Daha önce iş kura kayıtlı bir personel çalışıyordu ve çarşının temizliğiyle ilgileniyordu şimdi 6 aylık sözleşme bitince işten çıkartıldı. Bende Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan ı arayarak çarşı temizliği için personele ihtiyacımız olduğunu çarşıyı pislik götürdüğünü söyledim. Ali Başkan her zaman olduğu gibi yine aynı şeyi tekrarlayarak personel veremeyeceğini söyledi.

Eğer bir belediye mahallesine su getiremiyorsa, eğer bir belediye başkanı en büyük mahallesine temizlik personeli veremiyorsa, mahalleye hiç bir hizmet götüremiyorsa ve hizmet götürme çabası içerisine giremiyorsa ben bunda art niyet ararım.”

Hizmetler Devletin bütün halkına bütün yerleşim yerlerine eşit ve imkânlar ölçüsünde en hızlı bir şekilde gitmesi gerekirken Akçadağ belediyesi köyler şimdiki adıyla mahalleler arasında siyasi ve mezhep ayrımcılığı yapmak olduğu gözlenen Ören halkı bu siyasi ayrımcılığın ve mezhep ayrımcılığının artık son vermesini isteyerek “

 Akçadağ belediye başkanı Biz Ören köylüleri olarak vatanımızı ülkemizi bayrağımızı herkesten çok seviyoruz vergimizi veriyor askerliğimizi yapıyor vatandaşlık görevlerimizi en iyi şekilde yapıyoruz.

Biz başka bir Cumhuriyette yaşamıyoruz yaşamakta istemiyoruz.

Biz siz ne kadar başka türlü görseniz de sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız öylede kalacağız. Biz sizden hakkımız olan hizmetleri olanaklar ölçüsünde de olsa yapmanızı Ören halkını perişan ve çöpler içerisinde yaşatmamanızı istiyoruz bu da bizim hakkımız olsa gerek.

Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan Ören Mahallesini artık hizmet etme çabası içerisine girin. Bir çözüm üretmeye çalışın hemen personel yok diyip kestirip atmayın Bir belediyenin temel görevlerinden biri olan temizlik işine bile personel veremiyorsa sizin belediyecilik anlayışınızdan da şüphe ederiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.