ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP ' ALEVİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ '

 

24 Kasım 2017 00:44
HDP ' ALEVİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ '

 

 

Malatya’da Alevi vatandaşların kapılarının işaretlenmesine bir tepkide Halkların Demokratik Partisi Malatya il örgütünden geldi.

İl binasında basın açıklaması gerçekleştiren İl yönetimi, Alevi Yurttaşların yanlarında olacağının vurgusunu yaparak şu açıklamalara ver verdi;

“Salıyı Çarşamba’ya, bağlayan gece saat 01.00 sıralarında, Malatya’nın Cemal Gürsel Mahallesinde ikamet eden ve bu evlerde oturanların içerisinde biri Alevi dedesi olmak üzere 13 evin kapılarına kırmızı boya ile çarpı işareti konmuştur.

Bu davranışları 1980 öncesi, Malatya, Sivas, Çorum ve Maraş’tan biliyoruz. Maraş katliamının yıl dönümü yaklaşırken, Malatya’da yapılan bu nefret suçu davranışını lanetliyoruz, protesto ediyoruz.

Evlerin işaretlenmesinin bir çocuğun, bir meczubun işi olmadığını biliyoruz, Malatya Valiliğinden, Malatya Emniyet Müdürlüğü ve yargıdan fail yada faillerin bulunmasını ve yargı önüne çıkartılmasını istiyoruz, bekliyoruz. Alevi Yurttaşları tedirgin edip, göçe zorlama tepkilerini ölçmeye yönelik bu nefret suçunun üstünün örtülmemesi gerekir. Bu ülkede her inancın, barış içerisinde eşit ve özgür yaşamını esas almalı. Alevi vatandaşlarımızın yanında olduğunu, olacağımız bir kez daha vurguluyoruz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.