ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

DBP İLÇE KONGRELERİ YAPILDI

 

10 Aralık 2017 14:02
DBP İLÇE KONGRELERİ YAPILDI

 

 

 

 

     Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) Malatya İli Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Yapılan kongre sonrasında, Adnan Akgül ve Firdevs Atasoy, Yeşilyurt İl eş Başkanlıklarına seçilirken, Abuzer Adıyaman ve Hatice Köse ise Battalgazi ilçe eş başkanlıklarına seçildi.

       Parti Binasında gerçekleştirilen kongrelere HDP Adıyaman İl eş Başkanı Selim Özbek’in yanı sıra birçok partili yurttaş katıldı. Yapılan kongrede, bir değerlendirmede bulunan, HDP Adıyaman İl eş Başkanı Selim Özbek, Baskı ve korku imparatorluğuna karşı direnişin yüksek tutulması gerektiğini dile getirerek şu açıklamalara yer verdi; “Recep Tayyip Erdoğan, kendine ne kadar muhalif varsa onları hedef almaya başladı. 15 Temmuz’dan sonra, ilan edilen OHAL ile birlikte, yine kendi iktidarlarını güçlendirme adına, Devlet Bahçeli’yi de yanına alarak, baskısını daha da arttırdı. Bu durumda eminim bizler rahatsız olduğumuz kadar, Milyonlarca insanın bu gidiş hattan mağdur olduğu, tepkili olduğunu, hatta zaman zaman buna isyan eden bir takım kesimlerin olduğunu da biliyoruz. Bunun devamında, özellikle bizim tabanımızda ve muhalif kesimde giderek bir korku yaratıldı ve örneğin Eğitim Sen ve KESK üyelerinin açığa alınması, ihraç edilmesine tepki, beklendiği kadar olmadı. Yeni bir yaşam inşa etmek istiyorsak, bu yapılan zulme karşı direnişi de yükseltmek zorundayız.”

     Yapılan kongreler sonrasında Yeşilyurt İl eş Başkanlıklarına Adnan Akgül ve Firdevs Atasoy olurken, yönetimdeki diğer üyeler, İhsan Özdemir, Abdurrahman Polat, Celal Tuncel, Tayfun Kebir, Mahmut Pektaş, olarak belirlenirken, Battalgazi ilçe eş başkanlıklarına Abuzer Adıyaman ve Hatice Köse, yönetimdeki diğer üyeler ise, Burhan Yeşilçayır, Abuzer Demir, Kemal Özelmacı, Abdulmelik Kop,Vahap Gülendam Durdu, olarak belirlendi 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.