ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

PSAKD ' DİYANET SABRIMIZI TAŞIRMAKTADIR '

 

05 Ocak 2018 06:14
PSAKD ' DİYANET SABRIMIZI TAŞIRMAKTADIR '

Artık yeter. O pis ellerinizi çocuklarımızın bedenleri üzerinde çekin

 

 

 

    Son günlerde oldukça fazla gündemde olan ve her kesim tarafında sadece Diyanet tarafında savunulan çocuk yaşta kızların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9 yaşında gebe kalacağını söylemesi kendi sitelerinde yayınlanmış olması alevi derneklerinin de sabrını taşırdı.

Diyanetin web sayfasında yapılan bir açıklamayla bulûğ çağına giren kız ve erkek çocuklarının evlenmelerinin dinen uygun olduğu, nikâhlanabilecekleri belirtilmesini sert bir dille eleştirdi.

 PSAKD Malatya şube başkanı Mehmet Topal  “Diyanet İşler Başkanlığı, bulûğ yaşının alt sınırını kız çocuklarda 9, erkeklerde 12 olduğunu, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığına göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikâhlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun fakat “Veli olmasa da olur”!

     Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı bu açıklama bizlerin sabrını taşırmıştır. Daha önceleri dönemsel olarak yaptığı açıklamalarla Siyasal İslam’ın resmi sözcülüğüne soyunan bu kurum, geride bıraktığımız zaman boyunca sadece çocuk gelinler açısından değil, bütçeden aldıkları pay ve 19. Eğitim Şurasına gönderdikleri müfredat tavsiyeleri ile yaşam alanlarımıza birincil elden müdahale etmeye başlamıştı.

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisinin verilmesinden sonra şimdi de buluğ çağındaki çocuklarımızın evlendirilebileceğinin açıklamasını yapanlar, hemen ardından yalanlama açıklamaları ile bizlerin akıllarıyla alay etmeye çalışıyorlar.

   Her yaptığı açıklamada toplumu ayrıştıran, toplumumuzun değer yargılarını hiçe sayan, çocuk gelinliği meşrulaştıran açıklamalar yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, adeta toplum mühendisliğine soyunmaktadır.  Bağımsız bir din kurumu olması gereken Diyanet, ülkede gericiliğin her türlü garantörü olmuştur.

   Tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edenler, ıslah evlerinde çocuklara tecavüz edenler, yurtlarda çocukların yanarak ölmesini izleyenler, bir babanın kendi çocuğuna ve annesine şehvet duyabileceğini ifade edenler bilmelidirler ki; Kokuşmuş, çürümüş o karanlık zihniyetlerinize boyun eğmeyeceğiz! Artık yeter. O pis ellerinizi çocuklarımızın bedenleri üzerinde çekin. Çocuklarımızın geleceklerine siz değil biz karar veririz.

    Zaten güvenilirliğini yitiren Diyanet İşleri fetva veren Şeyhülislam’a dönmüştür. Dini, iktidarın politikalarına göre şekillendiren bu kurum artık haddini aşmıştır. Okula gidecek, oyun oynayacak yaşlardaki çocukların evlenmesi söz konusu dahi olamaz.

   Diyanet İşleri Başkanlığının, laik, demokratik bir siyasi rejimde yeri yoktur. Toplumu inançsal anlamda kutuplaştırıcı açıklamalarda bulunan ve Hükümetin siyasal İslamcı anlayış ve uygulamalarının meşruiyet yayma merkezi olarak fetva verme görevi yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı  derhal lağvedilmelidir.

 Çocuklar susabilir ama biz susmayacağız.

    Bizler, yaşadığımız bu kadim topraklarda laik, demokratik, özgür ve kardeşçe yaşamı savunanlar olarak, çocuklarımızın geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz.  Çocuklarımızın hayallerine sahip çıkacağız!

     Bizler dün olduğu gibi bugün de çocuk istismarlarının, dini siyasete kirli bir şekilde alet eden, tecavüzü aklayan, kadın düşmanı, çocuk istismarcısı zihniyetin sonuna kadar karşısında duracağız. Durmaya devam edeceğiz. Bu kokuşmuş zihniyetin bu topraklarda yaşamasına ve zemin bulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.