ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

AKP OHAL' i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır.

 

08 Şubat 2018 04:46
AKP OHAL' i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır.

BTS Şube başkanı KESK dönem sözcüsü Hasan Akdemir KESK üzerine yapılan operasyonları kınadı

 

 

    BTS Şube başkanı KESK dönem sözcüsü Hasan Akdemir KESK üzerine yapılan operasyonları kınadı.

AKP iktidarının toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonları tüm hızıyla devam ediyor.

      Bu operasyonların içine bir şekilde konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın yönetici ya da üyelerinin dâhil edilmesine özellikle dikkat edildiği anlaşılıyor! Niyet bu olunca gerekçe bulmak tali bir konu oluyor! Diyen BTS şube başkanı KESK sözcüsü Hasan Akdemir yaptığı yazılı açıklama da “KESK Yürütme Kurulu üyemiz Elif Çuhadar’ın 2014 yılında İzmir’de yapılan bir panele katılması gerekçe gösterilerek 6 Şubat’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır.

Bunlar sistematik saldırıların devamı niteliğindedir

      TTB yöneticilerinin denetimli serbestlikle serbest bırakılmalarının hemen ertesi günü bu operasyonun yapılması ve Konfederasyonumuzun hedef alınması tesadüf olmayıp aksine sistematik saldırıların devamı niteliğindedir.

     Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonlarının emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik sindirme amaçlı olduğunu bilmekteyiz.

     OHAL’ in kendisi anayasal düzeni korumaya yönelik olmasına rağmen AKP OHAL’ i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştürülmüştür.

OHAL’ in kullanılma amacı

    2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek "İflas eden tüccar eski borç defterlerini karıştırırmış misali 4 yıl sonradan Yürütme Kurulu üyemizin sabah evinin basılarak gözaltına alınması OHAL’ in kullanılma amacını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

     Hukukun üstünlüğü” sıralamasında 113 ülke arasında ülkemizi 101. sıraya getirenlere düşünce ve ifade özgürlüğünü hatırlatmamızın bir etkisinin olmayacağını biliyoruz. Ancak temel hak ve özgürlüklerin bu kadar pervasız biçimde ayaklar altına alınmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

    Düşünce ve ifade özgürlüğü dönemsel politikalar uğruna ezip geçilecek, yok sayılacak haklardan olmayıp yüzlerce yıllık mücadeleler ve ödenen bedellerle güvence altına alınmışlardır. OHAL gerekçesiyle askıya alınmalarını, ortadan kaldırılmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz.

     Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. Yürütme Kurulu üyemiz Elif Çuhadar başta olmak üzere düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanmalarından dolayı gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir.” dedi 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.