ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

DOĞU PERİNÇEK İÇİN KİM, NE DEMİŞTİ....'

 

08 Şubat 2018 19:27
DOĞU PERİNÇEK İÇİN KİM, NE DEMİŞTİ....'

 

 

1970'lerin gençlik liderlerinden Mahir Çayan "Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar." cümlesini, 1969'daki Dev-Genç kongresinde Perinçek'in yüzüne karşı söylemişti.

Sadece Çayan ve arkadaşları değil, Deniz Gezmiş de dahil, dönemin neredeyse tüm devrimci grupları, ele geçirdiği Dev-Genç'i cuntacıların oluşturduğu Dev-Güç'ün emrine veren Perinçek'i "işbirlikçi" ve "sahte devrimci" olmakla suçladı.

Mihri Belli, Perinçek grubu için "Bunlar kampüs Maocusu" derken; Hikmet Kıvılcımlı Aydınlıkçıların faaliyetlerini "Mao kalpazanlığı, CIA sosyalizmi" olarak nitelendiriyordu.

Perinçek ve arkadaşları için o yıllarda takılan en ilginç yakıştırmalardan biri "Maocu Bozkurtlar" söylemi idi.

Nitekim Perinçek kısa sürede Dev-Genç'in başından uzaklaştırıldı.

Perinçek’in siyasî ömrü, Türk Solu’nun bin parçaya bölünmesine adanmıştı. MİT’in yakın desteğini almış, MİT’e yoğun destek vermişti.

Bunu Hanifi Avcı bizzat yaşadıklarıyla kitabında anlatmıştı.

Dikkat edin; söylemlerinde AKP yerine CHP düşmanlığı ön plana çıkmaktadır…

Partisine doldurduğu Özalcı, Menderesçi, Türkeş'çi, Çiller'ci politikacılar, aşiret reisleri ile el ele vererek, Tayyip’in değirmenine su taşımaktadır. Aynı Menderes'in yaptığı gibi, CHP' ye olmadık iftiralar atmayı siyaset bellemektedir. Türk demokrasisinin daha da diz çöktürülüp yobazların, hırsızların, haydutların kucağına oturtulması için elinden geleni yapmaktadır. ..

Yılmaz Cevik’ in Sayfasından alınmıştır..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.