ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

NE İSTİYORSUNUZ ÖREN HALKINDAN..'

 

19 Şubat 2018 09:28
NE İSTİYORSUNUZ ÖREN HALKINDAN..'

Akçadağ’ın Ören köyü dolmuşçuları ayaklandı

 

 

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Ulaşım, Ören minibüslerine ceza üstüne ceza kesmekte.

Bu nedenle artık dayanamayacak durumda kalan Akçadağ a bağlı Ören Mahallesi dolmuşçuları ve halkı yapılan haksız hukuksuz uygulama karşısında ayaklandı.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Ulaşım, Ören minibüslerine ceza üstüne ceza kesmekte. Malatya’dan yolcu alırken Akçadağ yolcusu almaması ve Akçadağ'da yolcu indirmemesi gerektiğini belirten, Büyükşehir Belediyesi Zabıtalarına bugün itibariyle yol kesme eylemi başlatıldı.

        Ören minibüs şoförleri zabıtaların kendilerine Malatya'dan yolcu alırken, Yolcuların kimliklerine bakılıp öyle alınmasını istediklerini ve bu uyarıya uyulmadığı sürece de, hemen hemen her gün zabıtaların Ören minibüslerinin yolu kesilerek kontrol yapılıp arkadan 980 TL gibi ceza yazıp gönderdikleri bildirildi.

     Ören minibüs şoförleri bugün bu olaya isyan ederek, yol kesti. Akçadağ Belediyesi ise konu ile ilgili olarak, sorunun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu içinde olduğunu ve olayın kendilerini ilgilendirmediği bilgileri verilmekte.

     Ören şoförleri bundan böyle bu sorunun devam etmesi durumunda ise, yol kesmelerin ve tepkilerinin devam edeceği yönünde. Öreninde Akçadağ hudutları içinde olduğunu ve bu ayrımcılığının bir an evvel sonlandırılması gerektiğini açıkladılar.

Ören mahallesi muhtarı Birol Çirkin ve CHP Akçadağ ilçe başkanı Ali Aslanın da destek verdiği protesto da öncelikle yöre halkının seyahat özgürlüğünün yok edildiği belirtildi.

O anda orada bulunan ören halkından vatandaşlar Örenli olmak suçmu.? Biz vergimizi veriyoruz vatandaşlık görevlerimizi eksik yerine getiriyoruz ancak uygulamalarda işte buradan da görüldüğü gibi 2. sınıf uygulamalara maruz kalıyoruz. Anlamadığımız şey neden bu uygulamalar neden Ören halkı ile esnafı ile uğraşılıyor Örenden ne isteniyor.? bu sorulara cevap bulmaktan gerçekten zorlanıyoruz diyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.