ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Şeker fabrikalarının satılmasına ince den sert tepki İNCE ' ZEHİR BU ZEHİR '

 

08 Mart 2018 10:55
Şeker fabrikalarının satılmasına ince den sert tepki    İNCE ' ZEHİR BU ZEHİR '

 

 

Şeker fabrikalarının satılmasına CHP Yalova milletvekili Muharrem ince den sert tepki geldi.

Muharrem ince yaptığı açıklama da “ Şeker fabrikaları neden kuruldu biliyor musunuz? Çay içerken yanında keyif yapalım, şeker olsun diye değil. Birinci Dünya Savaşı’nda gripte ölenlerin sayısı bombayla tankla tüfekle ölenlerin sayısından fazladır.

 İnsanların çoğu gripten öldü.

Cumhuriyet kurulduğunda çocuklarla ilgili en önemli sorun ishaldi. Çocuklar ishalden ölüyordu. İshalden ölen bu çocuklara şekerli su lazımdı.

O fabrikaları 'çocuklar ölmesin diye, 'çocuklara ilaç olsun' diye kurdular. Şimdi fabrikaları kapatıp, nişasta bazlı şeker yedirmek istiyorlar çocuklarımıza.

Yani zehir. Zehir bu zehir.

Cumhuriyeti kuranlar çocuklarımıza ilaç yaptı, ilaç yedirdi. Bunlar çocuklarımıza zehir yedirmek istiyor. Aradaki fark bu.

Bu şeker fabrikalarını küçümsemesin bu millet. Çocuklarımıza ilaçtı o ilaç. Şekerli su lazımdı çünkü enerjileri kalmıyordu. Şimdi bunları satmak istiyorlar. Bu topraklarda kurulmuş beyaz devrimdi. Hıncını alıyorlar Cumhuriyetten. AKP’ye oy veren vatandaşlara sesleniyorum; Senin çocuklarına da zehir yedirecekler zehir. Nişasta bazlı şeker demek zehir demektir. Sırf Amerikalılar böyle istedi diye, emperyalistler böyle istedi diye bu topraklarda bunu yapıyorlar. Kimle birlikte yapıyorlar? Milliyetçilerle ve milliyetçiliği ayaklar altına alanların ittifakı ile yapıyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.