ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Öztürkoğlu ' Newroz Barıştır.'

 

22 Mart 2018 04:43
Öztürkoğlu ' Newroz Barıştır.'

 

 

 

 

 Malatya da düzenlenen Newroz şenliklerine Malatya da ki demokratik sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler katıldılar. Her demokratik kitle örgütü ister yazılı istersede mikrofonda kendi kurumu adına halka mesajını verdi.

İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlu da yaptığı konuşmada “  Ortadoğu halkları bu yıl, ateşin, özgürlüğün, barışın, umudun, mücadelenin, baharın ve geleceğin simgesi olan Newrozu buruk kutluyor.

    Savaş yorgunu olan bu coğrafya da emperyalist güçlere karsi mücadelenin olmazsa olmazı Barış ve kardeşliği savunmaktır newroz.

      Eğer bu topraklarda insanca ve kardeşçe yasamak istiyorsak ilk yapmamız gereken OHAL düzenine son vermektir. Hepimiz OHAL yorgunuyuz. Yeni bir gün kurtuluş günü baharın gelişini en somut anlamı OHAL düzeninin son bulmasıdır.

     Barisin, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün, direnisin, insan haklarının, demokratik direnişini demokratik talepleri için verdikleri mücadeleyi baharın bütün renkleriyle selamlıyorum.

     Bunların başında evrensel insanlık değeri barış geliyor. Toplumda sözün, ötekiyle diyalog kurmanın, sorunlara konuşarak çözüm aramanın kıymetinin azaldığı, barış isteminin suç kapsamına alındığı günler yaşıyoruz. Barışı canlandırmak, yaşamı adaletle güçlendirerek ölümleri sonlandırmaktır o nedenle diyoruz ki Newroz Barıştır. Ve bu barış bu ülkeye eninde sonunda gelecektir herkes kardeşçe dost olarak birbirlerini severek bir birlerini her anlamda kabul ederek halklar birlikte beraberce yaşayacaklardır 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.