ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Tarık Kaya ' MEB 'performanstan' da sınavdan da bir kez daha sınıfta kalmıştır.'

 

03 Nisan 2018 19:31
Tarık Kaya ' MEB 'performanstan' da sınavdan da bir kez daha sınıfta kalmıştır.'

Malatya eğitim – sen ; Sınav Skandalları İle Bir Gelecek Yok Ediliyor!

 

 

 

Malatya Eğitim – sen yürütme kurulu başkanı Tarık Kaya açık öğretim kurumlarında yapılan sınavlarda yapılan skandalları açıklayarak etkili ve yetkili kurum kuruluşların dikkatini çekti.

Eğitim – sen yürütme kurulu başkanı Tarık Kaya yaptığı yazılı açıklama da “ MEB, Açık öğretim Kurumları 2. dönem sınav oturumunda 4’ten fazla dersin sınavına giren adayların cevap kâğıtlarında yeterli kodlama alanı ayırmayarak bir skandala daha imza attı. Açık Öğretim Kurumları 2. dönem açık lise ve ortaokul sınavlarında adaylara gelen optik formlar ile ders sayılarında uyuşmazlık yaşandı. Bu nedenle birçok aday girmesi gereken derslerin sınavlarına giremedi.

       Öğrenciler, cevap kâğıdında (optik okuyucu) girecekleri derslerin isimlerini bulamadığı için işaretleme yapamamış ve eksik derslerden sınava girmiştir. Yapılan bu yanlış ve ihmal nedeniyle güven duygusu zedelenen gençler bir kez daha mağduriyet yaşamıştır. Bu skandalla birlikte kamu kaynakları da zarara uğratılmıştır.

      Açık liseye giden öğrenci sayısı son beş yılda yaklaşık yüzde 65 oranında artmıştır. 2011-2012 eğitim öğretim yılında açık lisede eğitim görenlerin sayısı 940 bin 268 iken, 2016-2017 eğitim öğretim yılında bu sayı 1 milyon 554 bin 938’i bulmuştur.

       Eğitim sistemindeki yanlış politikalar ve sınavlarda yapılan yanlışlar, kopya skandalları beraberinde öğrencilerin sisteme, okula ve geleceğine olan güveninin azalmasına neden olmuştur. Bu sene yükseköğrenimde tercihte bulunmayanların sayısı rekor düzeye ulaşmıştır.

       Özelleştirme ve dinselleştirme politikaları üzerinden oluşan eğitim sistemi ve sınavlar, güven kaybına sebebiyet vermiştir. Okul döneminden başlayan güvensizlik lise ve üniversite yıllarını da etkilediği gibi, eğitim sistemine genel bakış açısından da sorun oluşturmaya devam ediyor.

      Son 16 yılda yaşanan skandallarla liseye giriş sınavlarından tutun memuriyet sınavlarına kadar neredeyse ülkenin yarısı sınav mağduru olmuştur.

      AKP, eğitimde kadrolaşarak, liyakatin reddini eğitimin temel politikası haline getirmiştir. Mülakat, güvenlik soruşturması, liyakat kriterleri dışında gerçekleştirilen kadrolaşma politikaları ile eğitim alanında liyakati olmayan kişilere eğitim sistemi teslim edilmiştir.

       Bir sınavın dahi gerçekleştirilememiş olması kadrolaşma politikalarının sonucudur. Bu sınavı dahi planlayamayan MEB’in ortaöğretime geçiş sınavını da yapamayacağı kesindir.

        Öğretmenlere performansı ve sınavı dayatan MEB ‘performanstan’ da sınavdan da bir kez daha sınıfta kalmıştır. Eğitim politikalarına dair her yasa ve yönetmelik hazırlanışında, kamusal ve bilimsel eğitimi terk eden uygulamalarda, sınavların hazırlanış ve uygulanış biçiminde açık bir şekilde görülmektedir ki; öğrencilerimizin geleceği, umutları yok edilmektedir. Öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceğini, umutlarını yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Eğitim Sen olarak, eğitim politikalarında yapılan tüm yanlışların takipçisi olmaya, öğrencilerimize, okullarımıza, geleceğimize, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Okullarımız, öğrencilerimiz ve geleceğimiz sahipsiz değildir. “ dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.