ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya da 1 Mayıs kutlamaları emeksiz üst kavşağında saat 11 de

 

25 Nisan 2018 15:55
Malatya da 1 Mayıs kutlamaları emeksiz üst kavşağında saat 11 de

 

 

EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ İÇİN YAŞASIN 1 MAYIS!

 

Tüm Türkiye de olduğu gibi Malatya da da 1 Mayıs işçi emekçi bayramı coşkuyla aşkla kutlanacak. Malatya eğitim sen şube başkanı KESK dönem sözcüsü ve1 mayıs düzenleme kurulu başkanı Tarık Kaya yazılı bir açıklama yaparak tüm emekçileri ve halkları bu coşkuya destek vermeye katılım sağlamaya çağırdı.

 Tarık Kaya yaptığı yazılı açıklama da “ Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca işçi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür. İşçiler özlemlerini, umutlarını, taleplerini istediklerini meydanlarda özgürce ifade eder.

Türkiye’de ise maalesef hukuku, demokrasiyi, evrensel temel hak ve özgürlükleri yok saymayı bir rejim biçimi olarak benimsemiş anlayışa karşı, bu yıl her zamankinden çok daha yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde buluşmayı görev biliyoruz.

OHAL’A HAYIR

Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere HAYIR demek için, 1 MAYIS ‘ta alanlarda olacağız.

Darbe girişimine karşı ilan edildiği iddia edilen Olağanüstü Hal ile hukukun ayaklar altına alındığı, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin keyfi biçimde gasp edildiği bir rejim kalıcı hale getirilmek istenmektedir. Yüz binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işinden eden Kanun Hükmünde Kararnamelere, OHAL fermanlarına HAYIR demek için 1 MAYIS’TA alanlarda olacağız.

Sendikal örgütlenme hakkını KHK ile ortadan kaldıran, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını ve kazanımlarını yok sayan antidemokratik uygulamalara teslim olmayacağız. Halkın seçtiği vekillerinin yaptığı Seçim Yasası’nı yok saymayı marifet bilen YSK örneğinde olduğu gibi, adaletin çivisinin çıktığı, meclisin tamamen yok sayıldığı 1 MAYIS meydanlarında tüm gücümüzle HAYIR diyeceğiz!

GASP VE TALANA HAYIR DEMEK İÇİN ALANLARDAYIZ

Kıdem tazminatının gaspına hayır demek için, Demokrasi için, 1 MAYIS‘ta alanlarda olacağız.

Biz bugün; 15 Yıllık soygun ve talanın ardından krize giren ekonominin faturasını biz Emekçilere ödetmek için inşa edilen kararnameler rejimine karşı durmak için alanlardayız;

Biz bugün; Küresel haydutların Orta doğunun petrol kaynaklarına el koymak için tasarladığı BOP’ ta yer alarak ülkeyi ateş çemberine sokan savaş politikalarına dur demek için alanlardayız.

Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi için; herkesin eşit ve kendi rengiyle yaşayacağı bir ülke için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız…

1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var!

Adım adım kurumsallaştırılmakta olan faşizme teslim olmayacağız.

Üreten biziz, yöneten de biz olacağız.

Çünkü bizler, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenleriz.

Bu yüzden grev ve gerçek toplu sözleşme ile örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın engellenmesine karşı çıkıyoruz.

Çünkü bizler, bu ülkenin onurlu insanları olarak insanca yaşamak istiyoruz.

 

1 Mayıs günü 1Mayıs meydanında ( emeksiz üst kavşağı ) saat 11.00’de bütün Emekçileri mitingimize davet ediyoruz.

YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

YAŞASIN İŞÇİ SINIFININ ULUSLARARASI BİRLİK VE DAYANIŞMASI!

YAŞASIN 1 MAYIS!                                                                                  

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.