ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakta anlaştı

 

02 Mayıs 2018 21:13
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifakta anlaştı

 

 

     CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifak protokolünü 3 Mayıs perşembe günü saat 15.00'te imzalayacak.

      CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 4’lü ittifak yapma konusunda prensipte anlaştı. İttifakın milletvekili seçimleri için oluşturulduğu, Cumhurbaşkanlığı yarışında her partinin kendi adayını destekleyeceği belirtildi.

    Partilerin tam yetki ile görevlendirdiği heyetler, ilkeler çerçevesinde görüşürken, netleştirilen protokolün bugün liderlere sunulması bekleniyor. Partilerin 3 Mayıs saat 15.00'te de protokolü imzalayacağı öğrenildi.

    CNN Türk'ten Ünal Kaya'nın haberine göre, demokratik parlamenter sistem vurgusu yapılan protokol, belirli ilkeler bütünü halinde yazıldı. Haberde ayrıca CHP'nin ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ile Abdüllatif Şener'i milletvekili listelerinden aday göstermesini planladığı aktarıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.