ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP 'DEN STK' LARA ZİYARET

 

29 Mayıs 2018 01:02
HDP 'DEN STK' LARA ZİYARET

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’den, bazı STK ve siyasi partiler ziyaret gerçekleştirildi.

       24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve milletvekilliği seçimleri için HDP Malatya il örgütü, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda HDP adayları  hüseyin kılınç .fatma alataş memet tuncel ve il yöneticileri, Parti meclis üyeleri ve genel merkez üyeleri tarafından Kamu Emekçileri Sendikaları konfederasyonuna bağlı Eğitim Sen Malatya Şubesine, Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesine, EMEP Malatya il Örgütüne ve TMMOB Malatya il temsilciliğine radyo fon .ÖDP  PİRSULTAN ABDAL derneği ni ziyaret gerçekleştirdi.

      İlk ziyaret Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’e gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Parti meclis üyesi İzzet karadağ ; “Yaşamı kendi ve kendi gibi düşününler için planlarsan, yasayı, bürokrasiyi de böyle işletirsen kuşkusuz kaçınılmazdır diktatörleşmek. Bu baskıda HDP’de, basında payını almıştır. Biz bu seçim sürecine hazırlanırken, en büyük mücadele aracı olarak gördüğümüz, basın emekçilerini ziyaret etmeyi ve üzerlerindeki baskıyı kabul etmediğimizi, bu seçim sürecinde siyasal çalışmalarımız yürütürken temel amaçlarımızdan bir tanesi de, basın üzerinde ki baskıyı kaldırmak, insanların kalemini özgürleştirmektir” ifadelerine yer verdi.

       Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ise; “zor koşullarda seçim çalışması yapıyorsunuz. Bu tabi 7 Haziran’da, 1 Kasım seçimlerinde açık ve net bir şekilde de gördük. Türkiye’de bir faşizmin kol gezdiğini, tek adam sisteminin olduğunu her yerde söylemekteyiz. Basın üzerinde baskılar ve zulümler var, Malatya’da bulunan basın mensupları olarak bizlerde bunları yaşamaktayız. Ciddi anlamda baskı görüyoruz. Ben burada iki defa Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanmam var ve 20 ay ceza aldım. Bunun gibi bizleri yıldırmak için ellerinden gelen çabayı gerçekleştiriyorlar” dedi.

HDP Malatya Birinci sıra adayı Mehmet Tuncel, ise ‘baskı ve zulme dur demek amacı ile el ele, omuz omuza verip bunları atlatacağız’ ifadelerine yer verdi.

       Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi Ziyaretinin ardından HDP heyeti EMEP İl örgütüne ziyaret gerçekleştirdi. HDP’li heyet EMEP il Başkanı Kemal Gültekin’ e parti çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Gültekin, HDP heyetinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

       Heyet EMEP ziyaretinin ardından TMMOB Malatya il temsilciliği Başkanı Erdal Yavaş’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan HDP Malatya Birinci sıra adayı Mehmet Tuncel; “Bizler sizlere kendimizi anlatmaya, bazı sorunlar konusunda sizleri dinlemeye geldik. Malatya’da faaliyet veren mühendislerimin görevlerinin ne kadar zor olduğunu bilmekteyiz. Malatya’da çarpık kentleşme sorunu, trafik sorunu hat safhada. Bu sorunları sizler bizden daha biliyorsunuz. Bizlerde bu sorunlar istişare etmek için buradayız” şeklinde konuştu.

       TMMOB il temsilcisi Erdal yavaş ise; “24 Haziran’da tabi seçim yapılacak. TMMOB bu işlerde taraf. Bazıları diyorlar ki, ‘sadece mesleğinizi yapın geri kalan işlere de karışmayın’ ama TMMOB bu işte, kamuya ve kamu yararına taraf. Memlekete güzel olan ne yapılacaksa o işten taraf. Kamunun kaynaklarının kullanması noktasında, şehirleşme noktasında bu konuların tamamında tarafız. TMMOB Her hükümet döneminde lafını esirgememiştir. Sadece bu iktidar döneminde değil, tüm iktidarlar döneminde lafını esirgememiştir” dedi.

          Parti meclis üyesi İzzet karadağ; “ Çevremizde çok STK var. Ama bir kurumun sivil örgüt sayılabilmesi için, kendi mesleki çalışmalarını ve toplumsal sorunlarını da ortağı olarak kendisini görmesi gerekir. İktidar diyor ki sivil toplum örgütlerine; ‘ mesleğinizle ilgilenin, size ne siyasetten ve toplumun temel ihtiyaçlarından’ diyor ve bunu bir politika haline getirmek istiyor. Olabildiğince işlevsiz bırakmak istiyor. İşlevini yitiren bir STK aynı zamanda iktidarın koltuk değneğidir.”ifadelerine yer verdi.

         Heyet Son olarak Eğitim Sen Malatya Şubesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette HDP heyetini karşılayan eğitim sen Malatya şube başkanı Tarık Kaya; “Erken baskın seçimi ve zorlu bir süreçte bir seçim kampanyası yürütmektesiniz. Eşitsiz bir kampanya yürütülmekte. Bir tarafta her türlü olanağı kullanan bir parti, diğer taraftan iyi kötü, karınca kararınca dayanışma içerisinde kampanya yürütüyorsunuz. Bu yıl ki seçimlerde gördüğümüz kadarıyla, artık baban oğla, kıza kalan bir seçim süreci var. Bizim içimizden birisi emeği ile geçinen bununla ilgili her fırsatta yanımızda olan bir arkadaşlarımız aday arkadaşlarımız. Biz Başarı dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

        HDP Malatya Birinci sıra adayı Mehmet Tuncel, ise; “Olağanüstü koşullarda evet seçim çalışmaları yapıyoruz. Baskın bir seçim bu seçim. Ne şartlar altında seçimler girdiğimiz tüm kamuoyunun gözü önünde. 16 yıldır baskı içerisinde de yaşandığını KESK üyesi olan bu arkadaşlarımız bizden daha iyi bilmekteler. Çoğu KHK’larla çünkü işlerinden, ekmeklerinden edildi” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.