ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP HANIMIN ÇİFTLİĞİNDE SEÇİM BÜROSU AÇTI

 

01 Haziran 2018 22:39
HDP HANIMIN ÇİFTLİĞİNDE SEÇİM BÜROSU AÇTI

 

 

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili adayları ve il yönetimi tarafından, Bazı mahallelere ziyaret gerçekleştirilirken, Hanımın çiftliği mahallesinde de seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

        HDP ilk olarak HDP Malatya Milletvekili adaylarından Yusuf Bozkuş ve Jian Taş ile il ve ilçe yöneticilerinden Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik, Aksüt, Kasım uşağı Develi, Sarı hacı Çakıllı pınar Harun uşağı köylerine ziyaret gerçekleştirildi. Gittikleri her mahallede HDP’liler coşku içerisinde karşılanırken, özellikle kadınların ilgisi daha yoğundu.

      Yapılan ziyaretlerin ardından HDP tarafından Battalgazi ilçesine Bağlı Hanımın çiftliği mahallesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılışa HDP İl ve ilçe yönetimleri, Milletvekili adayları, jiyan taş, kemal gedik, fatma alataş,hüseyin kılınç,yusuf bozkuş ve  partililer ve yurttaşlar katıldı.

       Halaylarla, zılgıtlarla açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışı öncesi bir değerlendirme yapan HDP İl Eş Başkanı Perihan Yücekaya; “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Sizlerinde bildiği gibi genel eş başkanımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ rehin tutulmaktadırlar. Sebebi HDP’ yi baraj altında bırakmaktır. HDP Yola çıkarken, kadın partisi, gençlerin partisi olmak için yola çıktı. 7 Haziran seçimlerinde 550 milletvekili adayından 260’ı kadın adaydı. CHP’de 130, AKP’de 128 kadın milletvekili adayı gösterilirken, HDP’ de ise 230 kadın milletvekili adayı gösterildi. Yarım bırakılan işi 24 Haziran’da başarmaya hazır mısınız? Saltanatlarının yıkmaya hazır mıyız? Ayrıca Sandıklarımıza sahip çıkalım arkadaşlar”

        HDP Malatya Milletvekili 1. Sıra adayı olan Mehmet Tuncel ise; “Bizlerde sizlerin içerisinden gelen birileriyiz. Her birimiz çiftçi, emekçi çocuğuyuz. Olağanüstü koşullarda, olağanüstü seçim oluşturdular. Bu seçimin ne getirip, ne götüreceği bilinmiyor. Bizler herkesin katkısı ile birlikte demokrasiyi, barışı getireceğiz. Bunu gerçekleştirecek olan yalnız bir parti var oda HDP’dir. İnsanlar baskı altında ve korku rejimi yaratılmış durumda. Biliyoruz destekleriniz bizimle. Sizin destekleriniz HDP’yi barajın üstüne, Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ıda dışarı çıkartacak.”

Yapılan açıklamadan sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.