ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP' DEN YURTTAŞLARA ÇAĞRI

 

06 Haziran 2018 18:09
HDP' DEN YURTTAŞLARA ÇAĞRI

 

 

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl örgütü ve Malatya Milletvekili adayları tarafından Özsan sanayi esnafları ziyareti ile Özalper mahallesinde mahalle toplantısı gerçekleştirildi. Yurttaşlara, 24 Haziran seçimlerinde ‘HDP saflarında birleşelim’ çağrısı yapıldı.

       HDP adayları ve İl örgütü tarafından ilk olarak, Özsan sanayi sitesi esnaflarına ziyaret gerçekleştirildi. Burada gerçekleştirilen ziyarete, HDP Malatya il Eş Başkanı Perihan Yücekaya, HDP Malatya Milletvekili adaylarından Yusuf Bozkus, Jian Taş ve Kemal Gedik ve partililer katıldı.

        Esnafları ziyaret eden HDP heyeti 24 Haziran’da ne den HDP’yi tercih etmeleri gerektiği yönünde bilgiler verirken, seçim bildirilerini dağıttılar. Sanayi sitesi ziyaretinde bir değerlendirmede bulunan Milletvekili adaylarından Kemal Gedik; “Sabah saatlerinden itibaren, sanayi sitesi esnaflarını ziyaret ettik. Olumlu ve olumsuz mesajlar var ama çoğunluk olumlu mesajlar var. Biz çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gece yarılarına kadar çalışmalarımız devam ediyor. HDP Malatya’da gümbür gümbür geliyor ve buradan bir vekil çıkartacağız” şeklinde konuştu.

        Diğer bir aday olan Yusuf Bozkuş ise; “Tüm kesimlerde partimize bir ilgi vardır. Yurttaşlar HDP’nin umut olduğunu anlamışlardır ve partimize yoğun bir ilgi vardır. Bugün sanayi emekçilerimiz ziyaret ettik ve bilgilendirmelerimiz yaptık” dedi.

       Özsan sanayi sitesi esnaf ziyaretinin ardından HDP’liler Yeşilyurt ilçesine Bağlı Özalper Mahallesinde mahalle toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Malatya Milletvekili adayları, il örgütü ve partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan HDP Malatya Eş Başkanı Perihan Yücekaya; “Eş Başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş , Sebahat Tuncel ve tüm tutsaklara selam olsun. Adaletin çöktüğü, hakkın, hukukun kalmadığı bir süreçte seçime gidiyoruz. Tek amaçları HDP’yi baraj altında bırakmak. Ama Bizler sizlere güveniyoruz. Saltanatlarını da, saraylarını da başlarına yıkacağız.

         HDP ilk kurulduğunda, bir kadın ve gençlik partisi olma amacı ile yola çıktı. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar, toplumda sürekli ötekileştirilen, dışlanandır. Bu sistem, kadının nasıl yaşayacağını, kadının nasıl güleceğini belirliyor. Kadının yatak odasına kadar girilmiş, kürtaj olup olmayacağına bile kendileri karar veriyor. Ama HDP eş başkanlıkla birlikte kadınların umudu oldu, kadına verilen değeri gösterdi.” Dedi.

“ EKONOMİ KÖTÜ DURUMDA”

        Malatya Milletvekili Hüseyin Kılıç ise; “Afrin Harekatı yapan bu hükümet kendini kahraman olarak ilan etti. Zannetti ki, ‘halkta kendisini kahraman olarak görüyor’ ama maalesef halk onu kahraman olarak değil, bir zulüm olarak gördü. HDP’nin baraj altında kalması için her türlü engeli önümüze sürmektedirler. Ama onların engelleri bizi yıldıramayacak. Sizlerin değerli oyları ile onların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Çünkü bizden korkuyorlar. Ülkenin ekonomisinin ne kadar kötü olduğunun farkındasınız. Esnaf, çiftçi, köylü, memur perişan”

“HDP SAFLARINDA BİRLEŞELİM”

        Malatya Milletvekili kadın ve genç adayı Jian Taş, “Bugün bilindiği üzere 5 Haziran’da Amed istasyonunda gerçekleşen katliamın yıl dönümü. Bu sebeple buradan tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Nasıl ki, 7 Haziran seçimlerinde hiçbir güç bizi yıldırmadan sandıklara götürüp o günü zaferle sonuçlandırdıysa, bugünde 24 Haziran seçimlerinde, özgürlüğe olan inancımızla o günü zafer ile sonuçlandıracağız.

         Bizler Suruç’dan, Ankara garına, Amed istasyonuna kadar bütün katliamların faillerinin gerçek anlamda ortaya çıkartılmadığını biliyoruz. Bizler bu katliamların faillerini mecliste birer birer soracağız. Bizler HDP olarak Türkiye’yi özgür kılma sözünü veriyoruz. Bizler Artık kimsenin katledilmemesi için, canlarımızın evlerinin işaretlenmemesi için, Üniversite öğrencilerimizin işsiz kalmaması için mücadele edeceğiz. Gençlerin, kadınların, çocuklarımızın geleceği için HDP saflarında mücadelemizi yükselmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

“SANDIKLARIN TAŞINMASI ŞAİBEDİR”

           Malatya Milletvekili diğer bir adayı Yusuf Bozkuş ise;“HDP bir kadın partisi söylemi boş değildir. Burada ki kalabalık bunun kanıtıdır. Nasıl bir ortamda seçime gittiğimizi biliyorsunuz. OHAL koşulları altında adaletsiz ve eşitsiz bir şekilde seçimler gidiliyor. Tek adam rejiminin bütün ümidi HDP’nin baraj altında kalmasıdır. Bundan dolayı sizler yakınlarınıza, tanıdıklarınıza şunu söyleyin, eğer HDP baraj altında kalırsa, Türkiye demokrasisi baraj altında kalır. HDP’ nin çoğunlukta olduğu bölgelerde sandıkların taşınması şaibedir, anti demokratik bir uygulamadır. Bu durumda bizler bu seçimin adil olacağını bekleyemeyiz. Bundan dolayı halkımızın, HDP’ ye destek vermesini ve 24 Haziran’da tek adam diktatörlüğümü, demokrasimi kararını vermesini bekliyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından partililer ve yurttaşlar halaylar zılgıtlar çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.