ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Değerli Erenler, Canlar!

 

13 Haziran 2018 01:02
Değerli Erenler, Canlar!

 

Alevi dernekleri ve cem evlerinin ortaklaşa hazırladıkları alevilerin Ramazan ayı ile ilgili düşünceleri ve oruç tutanlara olan saygıyı belirten bildiri PSAKD Malatya şube başkanı Latife Ulutaş tarafında paylaşılarak kamu oyuna sunulmuştur.

       " Biz Aleviler kadimden beri var olan bu yolun, erkânın özüyle yaşayıp, yaşatılması yönünde yol hizmeti yapanlar olarak kendimize Nesimi’nin “Ey Nesimi Can Nesimi bil ki halk aynındadır. Onca insanın vebali ulemanın boynundadır.” sözlerini referans alarak hizmet yapıyoruz.

       Alevi – Bektaşi yol erkânında Ramazan, Ramazan bayramı ve Ramazan Cemi yoktur. Sebebine gelince; İmam Ali Ramazan ayında evinden çıkıp üç adım yürüdükten sonra Muaviye’nin kiraladığı Mülcem lanetlisi tarafından zehirli kılıç ile darbe alarak 3 gün sonra Hakk'a yürümüştür.

        Muaviye bütün yetkililere tamim göndererek “Çok şükür Ali’den kurtulduk. Şeker dağıtarak 3 gün bayram yapın” demiştir.

      Hatırlarsınız bu bayrama eskiden Şeker Bayramı deniyordu. Sonradan farkına varanlar isim değişikliğine giderek Ramazan Bayramı dediler.

Alevilere göre Ramazan Bayramı İmam Ali’nin şehit edildiği gün münasebetiyle matem günüdür.

        Şimdi bunu bayram olarak kutlayanlar ve Cem erkanıyla süsleyenler İmam Ali’nin şehit edildiğini kutlamazlar mı? İmam Ali’nin kemiklerini sızlatmazlar mı? Ve asimilasyona rehberlik etmiş olmazlar mı? Hele hele Dede – Pir olanlar!

        Yine soruyoruz; sizler oruç tutup, teravi namazına gidiyor musunuz? Alevilikte böyle bir şey var mıdır? Bunları yerine getiren Suni inanç mensuplarına bizler saygı göstermekteyiz. Oruç tutmayanlara şiddet ve baskı uygulayanlara değil! Çünkü bizim oruçlarımız yeme içme ile sınırlı tutulmadığı gibi görkemden gösterişten uzak, sessiz ve sedasız geçmektedir.

 

Alevilikte Ramazan Cemi yoktur

Alevileri özüne davet ediyoruz!!

        Geçen yıl üç federasyonun kararına rağmen yine yoluna ihanet edip Ramazan bayramı Cemi hazırlığında olanlar oldu. Onlara da Hak; Hakikati Hak eylesin.

Yol erkânlarına ve verdikleri ikrarlarına sıdkı sadakatle bağlı olanlara; Aşk-ı muhabbetle.

 

Sevgi ile kalın…

 

Alevi Bektaşi Federasyonu

Alevi Bektaşi İnanç Kurulu

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı

Alevi Kültür Dernekleri

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri

Şah kulu Dergâhı

Garip Dede Dergâhı

Erikli Baba Dergâhı

Okmeydanı Cem evi

Nur tepe Cem evi

Bağcılar Cem evi

Arnavut köy Cem evi

Alibey köy Cem evi

Esenler Cem evi

Erenler Kültür Vakfı

Yalova Pir sultan Abdal Cem evi

Sarıyer Kilyos Cem evi "

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.