ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

İktidara yakın medya Cumartesi Annelerini hiç görmedi

 

27 Ağustos 2018 21:44
İktidara yakın medya Cumartesi Annelerini hiç görmedi

 

 

        İktidara yakın medya, 2011 yılında Cumartesi Anneleri’nin Erdoğan ile görüşmesini manşetine taşımıştı. Dün yapılan saldırıyı ise hiç görmedi.

        Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis şiddetini Evrensel, BirGün, Cumhuriyet, Yeni Yaşam ve Sözcü hariç hiçbir gazete görmedi. İktidara yakın gazeteler, Cumartesi Anneleri’nin Erdoğan’la 2011’de yaptığı görüşmeye ise geniş yer vermişti.

        Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eylemine İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla yapılan polis saldırısı AKP’ye yakın gazeteler tarafından görülmedi. Onlarca kişinin gözaltına alındığı, annelerin ve milletvekillerinin darb Edildiği İstiklal Caddesi üzerindeki polis şiddetini sadece Cumhuriyet, Evrensel Yeni Yaşam, ve Birgün gazeteleri manşetten verdi.

 

EVRENSEL: 700. HAFTADA DEVLETİN DEĞİŞMEYEN YÜZÜ

 

        Evrensel Gazetesi gözaltında öldürülen Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak’ın 1997 yılındaki ve dün yapılan eylemdeki gözaltına alındığı fotoğraflara yer vererek, “700. haftada devletin değişmeyen yüzü” manşetiyle çıktı.

 

YENİ YAŞAM: BU MEYDAN SİZİN AYNANIZ

     Yeni Yaşam Gazetesi de aynı fotoğraflara yer verdi. Gazete, “Bu meydan sizin aynanız” manşetini attı.

 

BİRGÜN: ANNELER DEVLETİN AYAKLARI ALTINDA

 

BirGün Gazetesi ise, “Anneler devletin ayakları altında” manşetiyle, polis şiddetine dikkat çekti.

 

CUMHURİYET: BİTMEYEN ZULÜM, BİTMEYEN DİRENİŞ

Cumhuriyet Gazetesi de “Bitmeyen zulüm, bitmeyen direniş” manşetiyle çıktı.

 

SÖZCÜ GAZETESİ,

Sözcü gazetesi  manşetine tutuklu vekil Enis Berberoğlu haberine yer verirken, “Türkiye’de değişen bir şey yok” başlığıyla Emine Ocak’ın fotoğraflarına ilk sayfadan yer verdi.

 

Hükümete yakın gazetelerden sadece Hürriyet, ilk sayfasından Cumartesi Annelerine yer verdi. Hürriyet, sağ alt köşesinde küçük bir kutuda “700. hafta engeli” başlığıyla haberi gördü.

 

DOLMABAHÇE’Yİ GÖRDÜLER, GALATASARAY’I GÖRMEDİLER

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın 5 Şubat 2011 tarihinde Dolmabahçe’de Cumartesi Anneleri’yle yaptığı görüşmeyi birinci sayfalarına büyük taşıyan hükümet yanlısı ve ana akım gazeteler dünkü polis saldırısı hiç görmedi. Hükümet yanlısı gazeteler bugünkü ilk sayfalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt Savaşı’na dair yaptığı açıklama ve Ayder Yaylası’na TOKİ’nin yapacağı inşaat haberleri yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.