ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

' Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı ilkesinden asla ödün verilmemesi,'

 

03 Eylul 2018 20:25
' Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı ilkesinden asla ödün verilmemesi,'

Çağdaş avukatlar derneği “ Yeni adli yılda en büyük dileğimiz”;

 

 

 

      Adli tatilin bitmesi ile birlikte tekrar mesaiye başlanılmasından dolayı Malatya çağdaş avukatlar derneği yazılı bir açıklama yaptı.

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklama da “ 3 Eylül Pazartesi günü itibariyle yeni adli yıl fiilen başlamıştır. Yeni adli yılın başta avukatlarımız olmak üzere hâkim, savcı meslektaşlarımıza ve adliye çalışanlarına, yine adalet /hukuk ümidi olan yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

        2018-2019 adli yılına girerken; Maalesef kutsal bir meslek olan mesleğimizin adeta 

 Çile mesleği haline geldiğini görmekteyiz. Buna rağmen; ömürlerimizi adliye koridorlarında ve duruşmalarda geçirme pahasına görevimizin kutsallığına olan inancımızla mesleğimizi layıkıyla yapmaya devam ediyoruz edeceğiz de.

       Yeni adli yılda bu konuda beklentimiz; yargının tecellisi için gece gündüz demeden mücadele veren avukatların özlük haklarının, yargının diğer unsurları ile eşit düzeye getirilmesidir. Ayrıca avukatlık mesleğinin tercih edilmesini sağlayacak ve mesleği icra edilebilir kılacak yasal düzenlemelerin de yeni adli yıl içerisinde yapılmasını umut ediyoruz.

       Yargının ve savunmanın sorunları ağır olmakla birlikte çözümsüz olmadığı da bir gerçektir..Bugün geldiğimiz aşamada mesleki sorunlarımızın çözümü elzemdir.

      Güçlü bir yargı için yeni adlı yılda yargının merkezine savunmanın oturtulması ile savunmanın dağ gibi birikmiş sorunlarının biran önce çözülmesi gerekmektedir.

        Zira savunma bu durumda iken güçlü bir yargı mümkün değildir. Güçlü yargı ancak güçlü ve bağımsız bir savunmayla mümkündür.

       Hukukun üstünlüğüne inanan, hukuk devleti ilkesine bağlı kalan, hiçbir baskıya aldırmayan, cesur, vicdanlı ve erdemli bir yargı, bu toplumda yaşayan herkesin en temel hakkıdır. Adil yargılanma hakkı, dürüst yargılanma hakkı, Anayasa ve ülkemizin taraf olduğu sözleşmelerin de bir gereğidir.

        Adalet hizmetinin hızlı ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi için fedakârca çalışan yargı mensuplarımız, toplumumuzun huzur ve refahı için son derece önemli bir görev ifa etmektedirler.  

       Hukuk devletimizin bütün kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargı sistemi, bu hayati görevi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirirse toplumun huzur, güven ve birliğinin tesisine o derecede katkı sağlamış olacaklardır.

        Yine bağımsız ve tarafsız bir yargı için; hâkimlik ve savcılık sınavlarında ve atamalarında liyakatin temel alınmasının sağlanması gerekmektedir.

       Yeni adli yılda en büyük dileğimiz, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı ilkesinden asla ödün verilmemesi, liyakatin sağlanması ve adalet inancının herkesle paylaşılmasıdır.

        Unutulmamalıdır ki; hukuksuzluk cehaleti yükseltir. Cehalet ise bu toplumun en büyük düşmanıdır.

          Öncelikle özgür ve bağımsız bir ülke olma hayalleri üzerinde yükselen ve nihayet zaferle kucaklaşan şanlı destanın adı olan 30 Ağustos Zafer Bayramınızı, ardından barış ve kardeşlik temennileri ile karşıladığımız 1 Eylül Dünya Barış Günü nü kutluyoruz.

 

Yeni adli yılın adalet demokrasi ve hukukun üstünlüğü temennileri üzerinde yükselen yeni bir dönem olmasını diliyoruz” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.