ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

6-7 EYLÜL 1955 TARİHTE KARA BİR SAYFA

 

06 Eylul 2018 19:30
6-7 EYLÜL 1955 TARİHTE KARA BİR SAYFA

 

 

6-7 Eylül 1955 yılında azınlıklara ve özellikle Rumlara karşı İstanbul Beyoğlu'nda, Galata' da, Şişli'de, Harbiye'de düzenlenmiş olan şerefsizce ve faşist bir kafa ve zihniyetle yapılan saldırı ve yağma eylemidir.

6-7 Eylül olaylarının 63. yıldönümü: Acılar ilk günkü kadar taze

         Dönemin Özel Harp Dairesi Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu’nun, “Başarılı bir özel harp işidir” şeklinde tanımladığı ve Rum, Ermeni ile Yahudi yurttaşlara yönelik saldırıların yapıldığı 6-7 Eylül olaylarının üzerinden 63 yıl geçti. Olayların yarattığı travma ise gayrimüslimlerin belleklerinde hâlâ ilk günkü gibi duruyor.

       Bu faşist ve acımasızca yapılan saldırılarda o dönem İstanbul da yaşayan gayri Müslimlerin özellikle Rumların evleri, iş yerleri, okulları, kiliseleri acımasızca vahşi ce tahrip edilerek 11 kişi öldürülmüş, 300'e yakın kişide yaralanmıştı. Bu olayların ardından binlerce Rum yurttaş Türkiye'den göç etmek zorunda kalmıştı.

       Faşizmin acımasızca yaptığı bu çirkin saldırıyı ne yazık ki o zamanın kontr gerillası bu olayları sol sosyalistlerin üzerine atmışlar ve İstanbul da bu kez de sol sosyalist ya da komünist avına çıkmışlardır. Bunun adı kısaca, yalancılık, kahpelik, şeref-haysiyet yoksunluğudur!!!

       63.yıl önce bu günlerde acımasızca yapılan yağma talan Irkçılığı, şovenizmi, faşizmi nefretle ve şiddetle kınıyor; ırk, dil, din, renk mezhep inanç farkı gözetmeksizin bütün insanları kucaklayan barış dolu özgürlüklerin yaşandığı bir Türkiye bir Dünya temennisi ile

 6 – 7 Eylül 1955 Faşist saldırıyı yağma ve talan yapan güruhu tekrar şiddet ve nefretle kınıyorum  İ.Göçmen

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.