ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Malatya Eğitim ' sen de Atatürk ve Cumhuriyete hakaret eden öğretmene büyük tepki gösterdi

 

09 Ekim 2018 17:29
Malatya Eğitim ' sen de Atatürk ve Cumhuriyete hakaret eden öğretmene büyük tepki gösterdi

 

 

 

Bu olay ilk değildir,

 

          Malatya il milli eğitim müdürlüğünde bir öğretmenin Atatürk ve Cumhuriyete onların değerlerine çok büyük hakaretler eden öğretmene bir tepki de Malatya Eğitim – sen de geldi.

Eğitim – sen Malatya şubesi yönetim kurulu üyeleri hem fikir olarak yayınladıkları basın açıklamasında

 “ Mustafa Kemal Atatürk emperyalist devletlere karşı Kurtuluş Savaşı vererek bağımsız, Laik Cumhuriyet kurmuştur. Yaptığı devrimlerle ve ekonomik politikalarıyla toplumsal yaşamı çağdaşlaştırma konusunda önemli gelişmeler kaydettirmiştir. Bugün bizi diğer İslam Devletlerinden ayıran özellik Atatürk'ün emperyalizme karşı yarattığı ruh ve Laik Cumhuriyetle kazandığımız çağdaş yaşam ilişkileridir.

Atatürk ve Cumhuriyet'e saldırılmasının arkasında Cumhuriyet devrimleriyle "batı hayranlığı, milletin değerlerine yabancılaşma, dinden uzaklaşma" ya neden olduğu iddiası bulunuyor. Görülüyor ki tarihsel bir hesaplaşma ve intikam arayışı var.

Son zamanlarda yaygınlaşan Cumhuriyet, Atatürk, Laik ve Demokratik değerlere yönelik bir saldırıda ilimizde gerçekleşmiştir.

Malatya ili Battalgazi ilçesi Bulgurlu köyü İlkokulunda çalışan M.K, isimli öğretmenin daha öncede sosyal medya hesaplarında benzer paylaşımlar yaptığı, ancak Savcılığa suç duyurusunda bulunulduktan sonra, hatta gözaltına alındıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma açılması bu durumun bugüne kadar görmezden gelindiğine kanıttır.

15 yıllık iktidar anlayışından destek alan bu hastalıklı fikirler tüm toplumu olduğu gibi eğitim camiamızı da etkilemektedir. Bu olay ilk değildir, Cumhuriyet, Atatürk,  Laik Yaşam, Demokratik değerler, hukuka karşı inkâr ve hakaret süreci yaklaşık 10 yıla yayılmaktadır.

Gazetelerde, TV programlarında, konferanslarda yakın tarihi "90 yıllık parantez" olarak gören iktidar anlayışından, müfredatlarda ve ders kitaplarında da benzer içeriklerin yer alması yönetenlerin benzer açıklamalarda bulunması bu tip şahısları cesaretlendirmektedir.

Böylesi anlayışta olan birilerinin öğretmen olması; çocuklarımızın objektif, bilimsel ve evrensel düşünmeleri önünde en büyük engeldir.

Öğretmen olan bu şahsın ve bu zihniyetin nasıl ve ne tip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediği görülmelidir. Bu söylem nefret, düşmanlık ve kin duygusuyla yetişen nesillere neden olacaktır.

Ülkenin barış ve huzuru için Bilimsel-Laik- Demokratik eğitim modelinin oluşturulması kaçınılmazdır.

Bu olayı Eğitim Sen olarak takip edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. “ dediler 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.