ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Basın Özgürlüğü Olmadan Cumhuriyet; Cumhuriyet Olmadan Basın Özgürlüğü Olamaz! Yaşasın Cumhuriyet!

 

29 Ekim 2018 03:48
Basın Özgürlüğü Olmadan Cumhuriyet;  Cumhuriyet Olmadan Basın Özgürlüğü Olamaz!  Yaşasın Cumhuriyet!

 

 

Çağdaş gazeteciler derneği (ÇGD) yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyetin 95. Yılını kutladı.

Büyük zorlukların ardından ilan edilen Cumhuriyet Devrimi'nin 95'inci yaşını kutluyoruz.

       Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucuları, dün nasıl eşit, özgür, birlikte bir yaşamı savundularsa, bugün bizler de, başta mesleğimiz gazetecilikte olmak üzere hayatın her alanında bu ilkeleri savunarak var olabileceğimizin bilincindeyiz.

         Cumhuriyetin, kendini her türlü tehdide karşı savunabildiği en önemli panzehiri, kuşkusuz Düşünce, İfade, Basın ve Yayın özgürlüğüdür. Bu özgürlüklerimizin tehdit altında olması, asıl saldırının, Cumhuriyetimize olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır.

       Son yıllarda özgürlüklerimize yönelik sistematik saldırıların, ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kalmış durumdayız ve geldiğimiz aşamada Cumhuriyet Devrimi'nin kurumsallığı hedef alınmaktadır. Basın özgürlüğünü içermeyen bir cumhuriyetin, tabelada yazılı bir kelime olmaktan öteye geçmeyeceği bir gerçektir.

          Ne yazık ki günümüzde gazeteciler, gerçekleri araştırıp ortaya çıkardıkları için suçlu muamelesi görmekte, basın kuruluşları tek sesli hale getirilerek kontrol edilmektedir.

      Bu baskılar, Cumhuriyet Devrimi’ni gerçekleştiren halkın gerçekleri öğrenme hakkını kutsal bir ilke olarak gören bizleri yıldırmamıştır, yıldırmayacaktır. Aklı, vicdanı ve kalemi ele geçirilemeyen tüm meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Basın Özgürlüğü!

 

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ GENEL YÖNETİM KURULU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.