ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Onurumu kurtar diyerek bana neden ricada bulundun.' Beni ve disiplin kurulumuzu neden kullandın'

 

12 Kasım 2018 12:53
 Onurumu kurtar diyerek bana neden ricada bulundun.'  Beni ve disiplin kurulumuzu neden kullandın'

CHP Malatya disiplin kurulu başkanı Tayyar Büyük il başkanı Kiraz ve ağbabaya ateş püskürdü

 

 

       CHP Malatya İl Disiplin Kurulu Başkanı Tayyar Büyük İl Disiplin Kurulu başkanlığından ve parti üyeliğinden ağır cümleler kurarak ve il başkanı ve Veli Ağbabaya göndermeler yaparak istifa etti.

       Sosyal medya üzerinden de noter kanalı ile istifa ettiğini açıklayan ve istifasını açıklayan Büyük, geçen aylarda parti genel başkanına, il başkanına, Milletvekiline ağır hakaretler gerekçesiyle ihracı istenen iki kişiyi disiplin kurulunun kararıyla partide ihraç ettiklerini, ihracı isteyen makamlar daha sonra bu şahısların Yüksek Disiplin Kurulunda araya girerek istifalarının önüne geçtiklerine bir anlam veremediğini ve böyle bir tutarsızlığa daha fazla dayanamayacağını bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek istifasını noter kanalı ile partiye gönderdiğini açıkladı.

 

HEM İHRACINI İSTEDİLER HEMDE İHRACI ENGELLEDİLER

 

Büyük, noter aracılığıyla sunduğu istifasın da bazı iddialarda bulundu.

       Tayyar Büyük, kendisinden iki şahsın ihracını isteyen il yönetimin daha sonra Yüksek Disiplin Kurulu nezdinde devreye girerek, Veli Ağbaba’yı devreye sokarak bu kez ihraçları engellediği iddiasında bulundu.

     Büyük, İhraçları istenen şahısların Yüksek Disiplin Kurulundan ifadeleri alınmadan dosyalarının kapatıldığını yeniden partiye dönüşlerinin sağlandığı iddialarına da açıklamasında yer verdi.

Tayyar Büyük yaptığı zehir zemberek açıklamada ; “İlkesiz siyasetin geldiği nokta bu işte: Soruyorum? Bu adamlar halk nezdinde çok itibarlı iseler, protokole oturtacak kadar saygın iseler, neden İl yönetimi olarak bu şahısları, kesin ihraç istemiyle Disipline sevk ettin. Onurumu kurtar diyerek bana neden ricada bulundun. Beni ve disiplin kurulumuzu neden kullandın?” gibi soruları il başkanı ve milletvekili Veli Ağbabaya yöneltti.

        Daha sonra yazılı açıklamasının devamında açıklamalarına devam eden Tayyar büyük “ Genel Başkana, il başkanlarına ve ilçe başkanlarına, Milletvekili Veli Ağbaba’ya, İl başkanı Enver kiraz’a ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan çok itibarlı şahsı ihraç ettik, neden Yüksek Disiplin Kuruluna cezalarının indirilmesi yönünde Veli Ağbaba ile ricada bulundun? Neden Yüksek disiplin kurulunda ifadeleri alınmadan bizde dosya istenmeden dosyalarını kapattın? Bu soruları il yönetim kurulu ve il disiplin kurulunda görev yapan arkadaşlar adına ben İl başkanı Enver Kiraz’a ve Milletvekili Veli Ağbaba ya soruyorum “ dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.