ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Alevi Yurttaşlar Evi İşaretlenerek Tehdit Edildi: 'Defol Dinsiz Alevi'

 

27 Ocak 2019 13:21
Alevi Yurttaşlar Evi İşaretlenerek Tehdit Edildi:  'Defol Dinsiz Alevi'

 

 

        Yıllardır Türkiye de özellikle Alevi ve kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde cirit atan provokatör ler bu kez de Elazığ Karakoçan da kendisini gösterdi. Daha önce Maraş katliamı sırasında rastladığımız Malatya da Hamit Fendoğlunun katledilmesi ile Malatya da yaşadığımız kanlı olaylarla birlikte ondan sonraki süreçte Malatya’nın bazı mahallelerinde Sürgüde yaşatılan olaylar halen halkımızın zihninde silinmemişken bu gün aynı provokatörlerin yine Karakoçanda ortaya çıkmış olmaları düşündürücü ve kaygı verici bir durum olarak değerlendirilmiştir.

 

   Edinilen bilgilere göre Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde B.Ö. isimli alevi yurttaşın sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından evinin kapısına ırkçı yazılar yazıldı. Olaydan sonra evden çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu belirterek, yardım talebinde bulundu.

       Elazığ’a bağlı Karakoçan ilçesinde yaşayan B.Ö. adlı Alevi yurttaşın evinin kapısına ırkçı yazılamalar yapıldı.

       Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde ikamet eden B.Ö.’nün (23) evinin kapısına, ırkçı bir grup tarafından yazılama yapıldı. “Tc Recep Akkay” adlı kişi’nin sosyal medya hesabından B.Ö.’ye yönelik tehdit mesajı yazarak hedef gösterdi.

      MA’ nın haberine göre mesajda, “Elazığ’daki ülkücü kardeşlerime sesleniyorum bu şahıs Kürtlerle ilgili paylaşımlarda bulunup propaganda yapıyor, biz sadece Türk dilini tanırız bunu şikayet edin veya haddini bildirin bu teröristi barındırmayın ülkü ocakları sayfasında paylaştım sizde paylaşın değerli dostlar bu ülke bizim tek din tek devlet tek millet bu vatan bizim isinize gelirse alevi Kürdü kendisi Yahudilerle ayni safta cezasız kalmasın” ifadelerini kullandı.

        Mesaj sonrası 21 Ocak’ta B.Ö.’nün evinin kapısına yazılama yapıldı. Kapıya, “defol dinsiz Alevi” ile açık kimliği yazıldı. Yine yazılamanın yanına üç hilal ve çarpı işareti konuldu.

       Yazılama yapıldığı günden bu yana evinden dışarı çıkamayan B.Ö., tedirgin olduğunu ve tehditlerin devam ettiğini kaydetti. B.Ö., duyarlı çevrelere hukuki yardım talebinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.