ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

ÖNCE BIRAKTILAR SONRA TUTUKLADILAR

 

16 Şubat 2019 17:43
ÖNCE BIRAKTILAR SONRA TUTUKLADILAR

Songül Tunçdemir Ve Tarık Kaya denetimli serbestlikten tutuklama

 

 

    Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya için 2. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimin verdiği denetimli serbestlik kararına İtiraz eden savcı yeniden tutuklanma kararı çıkardı.

      Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti. Savcının karara itiraz etmesinin ardından Tunçdemir ve Kaya tutuklandı.

       Üç gün önce İstanbul’da gözaltına alınan eski PSAKD Kartal Şube Başkanı ve 2011 yılında 3 dönem PSAKD Malatya şube başkanlığı yapan Songül Tunçdemir, Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya, Arguvan PSAKD Şube Başkanı Ümit Adıgüzel ve HDP üyesi 11 kişi Malatya Adliyesi’ne sevk edildi.

      Malatya Adliyesi savcılığında ifadeleri alınan Songül Tunçdemir, Tarık Kaya, İbrahim Erdoğan, Ekrem Bilgiç ve İbrahim Gökçek tutuklama talebi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

       2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınan ifadelerinin ardından Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya için ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi.

        Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya için 2. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimin verdiği denetimli serbestlik kararına itiraz eden savcı yeniden tutuklanma kararı çıkardı. Savcılığın verdiği kararın ardından Songül Tunçdemir ve Tarık Kaya tutuklandı.

      PSAKD Arguvan Şube Başkanı Ümit Adıgüzel’in aralarında bulunduğu 10 kişi ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı.best bırakıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.