ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Malatya demokratik kadın platformu ' 'Bu 8 Mart ta da yine alanlardayız '

 

10 Mart 2019 07:07
Malatya demokratik kadın platformu ' 'Bu 8 Mart ta da yine alanlardayız '

 

 

8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla Malatya demokratik kadın platformu Turan emeksiz üst kavşağında basın açıklaması yaparak günün önemini anlattı.

Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı kadınlar mücadele ile özgürleşir şiarıyla Malatya Demokratik Kadın Platformu Basın Açıklaması düzenledi.

Açıklamayı Malatya Demokratik Kadın Platformu adına Nuriye Yılmaz okudu.  8Mart'ta kapitalist sisteme karşı tarihten aldıkları güç ile alanlarda olduğunu belirten Yılmaz"  Bize baskı, sömürü ve şiddet dışında bir şey vaat etmeyen kapitalist sisteme karşı tarihimizden aldığımız gücümüzle bu 8 Mart'ta da yine alanlardayız. Çünkü adil, eşit ve özgür bir yaşam biz kadınların mücadelesi ile kurulabileceğinin farkındayız "dedi.

8 Mart için taleplerini okuyan Yılmaz" Eşit işe eşit ücret sağlanmalı, güvenceli iş, yaşam koşulları sağlanmalıdır. Kadın bakanlığı kurulmalı, kamu kurumlarının bütçeleri toplumsal cinsiyet eşitliğine göre hazırlanmalı "dedi. 

Basın açıklamasının ardından müzik dinletisi yapıldı. Müzik aletleri için Akp'li Belediye'ye ait ekmek büfesi Megsaş’tan elektrik alınmış, sonrasında polislerin içeri girip konuşması ile ses cihazlarına elektrik alımının da önüne geçildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.