ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Seçeneksiz değiliz, Halkçı bir Belediyecilik İçin Varız'

 

14 Mart 2019 08:25
Seçeneksiz değiliz, Halkçı bir Belediyecilik İçin Varız'

 

 

 

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şerif Demirel Zaviye Mahallesi’ni gezdi. Kapı kapı dolaşarak halkın sorunlarını dinleyen Demirel bir dokunup bin ah işitti. 

        Mahalle halkı sokakların temizliğinden, sokak ışıklandırmalarına kadar birçok sorundan dert yandı. Kapısını çaldığımız bir mahalle sakini Halk eğitim öğretmeni.

       Kültür merkezlerinin yeterli olmadığından bahşediyor ve diğer sorunlara değiniyor:  ” Sokaklarımız temiz olsun, lambalarımız güzel yansın istiyoruz, çok şey istemiyoruz ki. Başkanlar makam aracına binip gezmesin istiyoruz. Sular ucuz olsun, benim su faturam her ay 80liradan aşağı gelmiyor. Ben halk eğitim öğretmeniyim; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan yer istedik hiç bir şekilde bizimle görüşmedi. Şu an ki tuttuğumuz halk eğitim merkezi’nin kirasını ben cebimden ödüyorum. İstiyoruz ki halktan uzak olmasınlar, bir koltuğa oturduğun zaman halk seni oraya oyları ile götürüyor. Ama bunu çabuk unutuyorlar.

        Seçim zamanı sadece halkı görüyorlar, seçimden sonra yoklar. Bu halka yönetim de söz hakkı vermiyorlar “dedi. Demirel ise tüm bu sorunların çözümünün halkçı Belediyecilik anlayışı ile çözüleceğini belirtiyor.

       Demirel “ Ben halkın yönetimde var olduğu, sorunlarını dile getirdiği ve çözüm bulacağı bir yönetim anlayışı ile aday oldum. Mahallelerde kreş, bakım evi olmalı. Kültür merkezleri daha fazla olmalı. Yaşlı bakım evleri olmalı. Birçok eksiklikler de mevcut. Bütün bu sorunları halk meclisleri ile halkla tespit edip çözeceğiz” dedi

       Kanser hastası olduğu halde yardım alamayan bir diğer mahalle sakini ise ”Ben kanser hastayım, oğlum da kalp hastası. Ben bu halimle temizliğe gidiyorum, evde hasta bakmaya gidiyorum, tedavi masraflarımızı, geçinmemizi karşılamak için. Yardıma başvurdum ama yardım da vermiyorlar ”dedi

Malatya/Evrensel

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.