ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

İHD Malatya Şube Başkanı tahliye oldu

 

23 Mart 2019 04:46
İHD Malatya Şube Başkanı tahliye oldu

 

 

İHD Malatya şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu ve HDP Yeşilyurt ilçe başkanı Aziz Doğan tahliye oldu.

Malatya'da 27 Kasım 2018 tarihinde yapılan operasyonlarda "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Malatya İl Eşbaşkanı Özcan Ağdaş,

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl başkanı Nermin Tuncel,

 İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya şubesi başkanı Gönül Öztürkoğlu,

HDP Battalgazi ilçe başkanı Ahmet Aksu,

HDP Yeşilyurt ilçe eş başkanı Aziz Doğan,

HDP eski il yöneticisi Hasan Karvar ve parti üyesi Ahmet Turan Sertkaya hakkında açılan davanın 2'nci duruşması Malatya 3'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

22 Şubat'ta görülen ilk duruşmada Aziz Doğan duruşma salonunda, Öztürkoğlu ise Elazığ Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapmışlardı ancak 22 Şubat'ta görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklardan Nermin Tuncel ve Özcan Ağdaş şartlı tahliye edilirken, İHD Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu ve HDP Yeşilyurt ilçe başkanı Aziz Doğan'ın tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Bugün görülen 2. duruşmada da yine Aziz Doğan duruşma salonunda, Gönül Öztürkoğlu ise Elazığ Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Gönül Öztürkoğlunu İHD Genel başkanı  Öztürk  Türk Doğan ve İHD genel merkez yöneticileri avukatlar savunurken tutuklu bulunan diğer sanık Aziz doğan da Avukat Hasan Doğan ve arkadaşları tarafında  savunmasından sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanık İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlu ve Aziz Doğanı  adli kontrol tedbirleri içerisinde tahliyesine karar verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.