ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İlçelerde son durum..

 

29 Mart 2019 18:27
İlçelerde son durum..

 

ÇGD Malatya şube başkanı İbrahim Göçmenden alınan

 

 

 

Öz haber sitesi sahiplerinden Gazeteci Hasan Eryılmaz Malatya ve ilçeleri ile ilgili bir röportaj yapalım dediğinde olur neden olmasın dedim ve aşağıdaki yorumları sizler için yaptım. Bu yorum tamamen benim düşüncem ve düşündüklerimdir. İyi okumalar. İbrahim göçmen

********************

HASAN ERYILMAZ/

İLÇELERDE SON DURUM

        Malatya Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı yerel basının güçlü kalemlerinden İbrahim Göçmen yerel seçimlere sayılı günler kala ilçelerdeki son durumu analiz etti.

 

Öz Haber'de Hasan Eryılmaz'a konuşan Göçmen,"Ülke geneline baktığımız zaman esas değerlendirilmesi gereken konu seçimin hangi durumda ve hangi şartlarda ve şekilde yürütüldüğü anlamındadır.

        Bu noktada bakıldığında çok sağlıklı demokratik çağdaş eşit koşullarda yapılan yarış olarak yapılan bir seçim yapıldığı şeklinde bir tablo bulunmuyor görülmüyor.

Çünkü tarafsız olması gereken üst kademedekiler tarafsızlıklarını bir kenara bırakarak tarafgir davranıyor. Cumhur İttifakı liderlerinin Millet İttifakı liderlerine nasıl cümlelerle yüklendiğini görüyoruz. Sürekli toplumu ayrıştıran kutuplaştırıcı bir dil kullanılıyor.

Millet ittifakı ciddi bir baskı altında.

     Bu noktada seçim sürecinin demokratik şekilde sürdürüldüğünü söyleyemem bunu net bir şekilde ifade etmek isterim."dedi

      Malatya'da mahalle muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlere göre daha demokratik ve çoğulcu bir yarışa sahne olduğunu kaydeden Göçmen, Büyükşehir'de partilerin değil adayların yarıştığını belirterek ilçelere dair şunları söyledi; "AKP'de bir kırılma var. Düne kadar AKP Ahmet'i aday göstermişse ikinci bir atak olmazdı, karşı çıkılmazdı, biat kültürü yerleşmişti. Ama bu dönem öyle olmadı. Akçadağ’ da, Arapgir' de, Battalgazi’de, Pütürge’de baş kaldırışlar oldu."ifadelerini kaydetti

      Göçmen ilçelerdeki son duruma dair ise şunları aktardı," Arguvan'da yanlış kararlar neticesinde CHP, DSP arasında bir yarışı var.

CHP de Veli ağbaba, Arguvan’da ilçe halkının ön seçim talebini dikkat almayarak mevcut belediye başkanı aday gösterdi. Bu durum Arguvan'da bir kırılma yarattı ve halk alternatif aradı ve DSP belediye Başkan adayı Ergün Kılınç'ın peşinde yürüyor.

Akçadağ'da bağımsız aday Ali Kazgan favori görünüyor, AKP'nin Akçadağ'da 10 -12 bin civarı oyu var Kazgan bunu ikiye böler soldan da destek görürse seçimi alır. CHP'nin Akçadağ'da 3 bin 500 taban oyu var CHP'nin diğer sol grupların oyları ile birlikte toplam oyu yaklaşık 7 bin oluyordu. CHP’nin kendi oyunu koruyarak sol grupların oylarını artı sağda oy alması lazım. CHP Akçadağ'da ne kadar toparlaya bilir seçimde göreceğiz. Kazgan' ın CHP tabanında karşılık bulduğu bilgilerini alıyoruz özellikle veli ağbabanın yanlış meclis üyeleri tespiti ve küreciklileri unutmuş olması kürecik yöresinde kırgınlığa neden olmakta. Kazgan başkanlığa en yakın isim.

      Battlgazi' de Ali Ekinci çok güzel bir kampanya yürütüyor. Ekinci Rişvan aşiretine mensup bir siyasetçi bu aşiret çok geniş bir coğrafyada karşılık buluyor ve bu yoğunluk bugün Ekinci etrafında birleşmiş durumda.

Ekinci ile AKP adayı arasında ile başa baş bir yarış olduğu AKP'den ciddi bir kayış olduğu söyleniyor. Bu noktada AKP Battalgazi'de rahat değil.

 

Hekimhan ve Kuluncak'ta bazı olaylar gelişmese idi CHP'nin seçimi kazanacağını düşünüyordum.

Darende AKP'nin ciddi sorunları var. Özellikle orada ki cemaatin AKP adayına sıcak bakmadığı dillendiriliyor.

 BBP' nin adayı Hamit Demir'in coşkulu bir seçim kampanyası yürütüyor.

 Bu kapsamda Demir daha şanslı görülüyor bakacağız göreceğiz.

      Doğanşehir'de CHP'nin başkan adayı Mehmet Bayram'ın süreci daha iyi toparladığı bilgileri geliyor ama karşısında Vahap Küçük gibi Türkiye de en zengin 100 adam içerisine giren bir adam da var.

     AKP’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olan Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu malum adamların yanlış tercihlerini belirterek CHP'ye geçti. Cömertoğlu'nun Arapgir' de seçimi yeniden kazanacağını tahmin ediyor ve düşünüyorum.

Yazıhan'da bir aşiretin iki adayı arasında bir yarış var bölgede  (Türk Alevileri var) bu kesim bölünmez ise Niyazi Akıncı isminin öne çıkar. Yeşilyurt’ta AKP rahat görünüyor.

 Bir sürpriz beklemiyorum."şeklinde konuştu

Pütürgede yine malum insanların siyasetçilerin çekişmesi sonucunda Saadet partisinin adayı favori gösteriliyor.

Son olarak AKP Malatya'da Milletvekilleri Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci arasında çok fazla yüze vurmasa da parti içerisinde kadrolaşma anlamında ciddi bir savaşın yaşandığını belirten Göçmen şöyle devam etti:"Genel resme baktığımızda AKP'nin Malatya'da 4-5 ilçeyi CHP'nin ise Arguvan'ı kayıp etme ihtimali çok yüksek. Benim kişisel bir beklentim var oda şu; "Doğanyol ve Pütürge'de, Çalık, Hekimhan ile Arguvan'da ise Ağbaba'nın kayıp etmesini arzu ediyorum. Buralarda kim kazanırsa kazansın hepsi memleketimizin insanı ama bu iki isim Malatya'yı yanlış yönlendiriyor her ikisi de bulundukları partinin çıbanbaşı ve artık Malatya'nın bunlardan kurtulması lazım. CHP’nin Hekimhan ile Arguvan’ı, AK Parti'nin ise Doğanyol ve Pütürge'yi kayıp etmesi lazım ki; bu iki ismin partilerine verdikleri yanlış kararlar ile ne kadar zarar verdiği verildiği ortaya çıksın.

Son olarak bu seçimler bir genel seçim değil yerel seçimdir. Bizleri yerel de yönetecek kişileri seçeceğiz. Temenni ediyorum ki; bu seçim sonucunda Edirne’den, Hakkâri’ye, Sinop’tan Adana'ya tüm ülkemize barış ve özgürlükler hâkim olsun ve seçimlerde kazanan demokrasimiz olsun. Nerede olursa olsun Çıkacak halkın özgür iradesine saygı duyulsun" diye konuştu 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.