ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

TARIK KAYA VE SONGÜL TUNÇDEMİR SERBEST BIRAKILMALIDIR

 

31 Mart 2019 15:14
 TARIK KAYA VE SONGÜL TUNÇDEMİR SERBEST BIRAKILMALIDIR

 

 

    Malatya Eğitim – sen yönetimi bir yazılı açıklama yaparak eski şube başkanı Tarık Kaya ve eski kadın sekreter Songül Tunçdemir in serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim Sen Malatya Şubesi Yürütme Kurulu Adına Şube Başkanı Kazım Albayrak yaptığı yazılı açıklama da “ Malatya Eğitim Sen Eski Şube Başkanımız Tarık KAYA ve üyemiz Eski Kadın Sekreterimiz Songül TUNÇDEMİR’in tutukluluğu devam etmektedir.

1 Nisan'da tutuksuz yargılanmaları için itiraz edilecektir. İddia edilen suçlamaların yasal dayanağı olmadığı, tamamı keyfi olduğu, iddianamede açıkça görülmektedir.

Tutuklamak tedbir alma yöntemidir. Eski yöneticimiz ve üyemiz belirli bir ikametgaha sahip olup,  eski Şube Başkanımız öğretmenlik görevini devam ettirmektedir. Tutukluluk, önlem almaktan çok cezaya dönüşmüştür.

Tutuklama sürecinde 2. Ağır Cezanın tutuksuz yargılanmasına karar vermiştir. Savcılığın itirazı sonucu 5. Ağır ceza tutuklamaya dönüştürmüştür. Bu durum bile tutuklamanın hukuki açıdan da sorunlu olduğunu göstermektedir.

Son yıllarda seçim öncesi yapılan gözaltı ve tutuklamalar sendika, demokratik kitle örgütü ve partilere karşı, algı oluşturma amacına dönüşmüştür.

Bir an önce tutuksuz yargılanması için serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. “ dedi 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.