ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Ekrem İmamoğlu: Adalet istiyoruz, mazbatamızı talep ediyoruz "BİR AN ÖNCE YETKİMİZİ BİZE VERİN"

 

04 Nisan 2019 15:37
Ekrem İmamoğlu: Adalet istiyoruz, mazbatamızı talep ediyoruz

 

 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yerel seçim sonuçlarına itirazlara dair açıklama yaptı.

        31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP'li Ekrem İmamoğlu, “Biz adalet istiyoruz, mazbatamızı talep ediyoruz. YSK’ yi göreve davet ediyoruz.” dedi. Ekrem İmamoğlu konuşmasını kendisine "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" diyerek tamamladı.

          İmamoğlu’nun açıklamasının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sosyal medya hesabı üzerinden “Kendini Başkan ilan edip, bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor?” açıklaması yaptı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun?" ifadesini kullandı.

 

İstanbul'da konuşan İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR OLABİLİRLER"

 

       “İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde parti teşkilatı başarısız olmuş olabilir, birbirlerini suçluyor olabilir. Bu süreç sonrasında bu hesaplaşma zeminini bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilir, İstanbul halkını da buna dahil etmeye çalışıyor olabilirler. Ama bilsinler burada CHP var, biz varız, ben varım, çok kararlı ve sürece hakim bir şekilde bu takip ediyoruz. Yapmasınlar. Dünya bu şehrin seçimini takip ediyor. 3-5 kişi sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak Türkiye'nin itibarını zedelemesinler."

 

"EN GÜVENİLİR SEÇİM BİZDE DİYORLARDI"

 

        "Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahiptir, en güvenilir ülkedir’ diyen hükümet adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açıklama yapan beyanatları tek tek sıralayabilirim. Ne oldu da bir anda bu seçim Türkiye’nin en şaibeli seçimidir diyebilecek noktaya gelindi."

      " Ben burada sadece bana verilen oyları değil, İstanbul'un kararını savunuyorum. En başta benim AK Partili hemşerilerime sesleniyorum. Onların vicdanında da bu sürecin sorgulandığını biliyorum. Bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçimin 16 milyon kazananı var. Bu gün aynı yaklaşımımız devam etmektedir."

 

"İSPARK'TA NELER OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

 

       "Bir başka boyut zaman kazanılıyor olabilir. İstanbul’da kaybedilecek tek bir dakika bile yoktur. Zaman kazanılıyor. İBB içerisinde içeride neler olabileceğine dair bir takım duyumlarımız ve tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz var. İptal edemedikleri bazı dijital verileri iptal etmek için nasıl destek istediklerini biliyorum. Bu iki gün içerisinde İSPARK’ ta neler olduğunu da biliyoruz. (Park ücretlerinin arıza olduğu gerekçesiyle dijital sisteme işlenmemesi)"

         “Bir önek; Bakırköy’deki 1239 no lu sandıkta, CHP oyu 177 ama YSK’de 1 olarak işlenmiş. Hâlâ düzeltilmedi. Bunların daha onlarcası var. Düzeltilen düzeltilmeyen. AK Parti’nin de var. Bunlar var, olacak. Ama sonuca etki etmez.

 

"BİR AN ÖNCE YETKİMİZİ BİZE VERİN"

“Tekrar söylüyorum yazıktır, günahtır, toplumun vicdanını sızlatmayın bir an önce yetkimizi bize verin, İstanbul’un zaman kaybına uğratmayın.”

 

"DÜNYANIN SONU DEĞİL"

“Dünyanın sonu değil, bakın 16 milyon insan mutlu. Toplumun bu huzurunu bu kabulleniş biçimini yetkili kişiler de anlasınlar ve gereğini yapsınlar. Bu işin, bugün yarın neticelenmesi acildir, elzemdir."

 

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A SESLENDİ

 

      "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye seslenmek istiyorum seçim 1 oyla da kazanılır doğru. Bunca yıllık siyasi tecrübesine güvenerek bu sürece dair katkılarını talep ediyorum. Bu süreci kişisel kaygıları, ihtirasları yaptıkları hatalar, başarısızlıklar üzerinden kendi aralarındaki, kavgaları milli sorunlar bağlamaya çalışmaları konusunda ben Sayın devlet Bahçeli’nin katkı sunmasını özellikle talep ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu istiyorum."

        "Aynı sekil de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürece katkı sunmasını istiyorum. Bu ısrarımda devam edeceğim, her gün hatırlatacağım"

 

"KAZANANIN ELİNİ KALDIRMAK BU KADAR ZOR MU?"

 

       "(1994 seçiminin ardından Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan ve Nurettin Sözen'in el ele olduğu fotoğrafı gösterdi) 1994, Refah Partisi genel başkanı geliyor SP belediye başkanı Nurettin Sözen o dönem seçimi kazanan Sayın Erdoğan ikisinin elini ayağa kaldıran rahmetli Necmettin Erbakan. Hangi dönemi yaşıyoruz, nereye geldik ya. 25 yıl önce, 25 yıl sonra kazananın elini ayağa kaldırmak bu kadar zor mu?

 

KENDİSİNE İBB BAŞKANI DEDİ

 

"Çağrım budur, adalet istiyorum"

Ekrem İmamoğlu konuşmasını kendisine "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" diyerek tamamladı.

 

SOSYAL MEDYADA #Mazbatamızı Verin KAMPANYASI

İmamoğlu'nun açıklamasının hemen ardından Twitter'da "#Mazbatamızı Verin" etiketi TT (Trend Topic) listesinde ilk sıraya yükseldi.

 

İMAMOĞLU VİDEO YAYINLADI: SEVGİLİ İBB ÇALIŞANLARI, GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN

 

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yayınladığı bir video ile İstanbul Büyükşehir Belediyesin bünyesinde çalışan emekçilere sesledi. İmamoğlu, İBB emekçilerine "Gönlünüz rahat olsun. Bizimle çalışmaktan, İstanbul için üretmekten keyif alacağınız bir dönem olacak" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.