ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

ÇGD " İzmir Gazetesindeki meslektaşlarımızın hakları bir an önce verilmelidir! "

 

08 Nisan 2019 14:32
ÇGD

 

 

   Çağdaş gazeteciler derneği  (ÇGD )genel yönetimi yazılı bir açıklama yaparak İzmir de ki üyelerimize ve basın çalışanlarına sahip çıktı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan ÇGD G enel yönetim kurulu  “ Basın iş kolunda emek sömürüsünün alışkanlık haline getirilmesinin son örneğini, bu yılın başlarında internet haber portalı üzerinden yayın hayatına başlayan, kısa bir süre sonra haftalık gazete olarak da çıkan İzmir Gazetesi’nde şahitlik ediyoruz. Aralarında üyemiz meslektaşlarımızın da bulunduğu çalışanların büyük özverisiyle kısa sürede İzmir kamuoyunda dikkat çeken haberlere imza atılan İzmir Gazetesi, ‘işveren’ görünümlü ancak yükümlülüklerinin hiçbirini yerine getirmeyen kişiler tarafından, meslektaşlarımızın emeklerinin gasp edildiği bir yere dönüştürülmüştür.

 

İzmir Gazetesi’nde çalışan meslektaşlarımız, üç aya yakın bir süre habercilik yapmalarına karşın mali olarak hiçbir karşılık alamadan işlerinden ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Başta maaş alacakları olmak üzere ne yemek ne yol paraları ödenmiş, ne de sigorta girişleri yapılarak, primleri yatırılmıştır. Bunlara ek olarak, meslektaşlarımızın alacaklarını hukuki yoldan talep etme girişimleri sonucunda, üç aya yakın bir süre muhatap oldukları Kayhan Kırmızıgül isimli kişinin ‘asıl işveren’ olduğu yönünde ciddi kuşkular oluşmuştur.

 

İzmir Gazetesi’ndeki emek sömürüsünü kınıyor, meslektaşlarımızın haklarını alması için gelişmelerin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. İzmir Gazetesi’nde yaşananların istisnai bir durum olmadığını, emek hırsızlığının ne yazık ki yaygınlaştığı bilincindeyiz. Mücadelemiz, bugün İzmir Gazetesin’ de, yarın başka gazetelerde emekleri, hakları çalınan tüm meslektaşlarımızla dayanışarak ilerleyecektir.” denildi

ÇGD GENEL YÖNETİMİ

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.