ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

ÇORUM KATLİAMININ ÜZERİNDE 39 YIL GEÇTİ

 

27 Mayıs 2019 17:44
ÇORUM KATLİAMININ ÜZERİNDE 39 YIL GEÇTİ

 

 

28 Mayıs 1980 günü ırkçıların faşist saldırılarda “Kana Kan İntikam- Kanımız aksa da zafer İslamın” haykırışlarıyla başlayan Çorum Katliamı 10 Temmuz 1980’e (yaklaşık 1 buçuk ay) kadar devam etti.

Sivas, Malatya, Maraş’ta gerçekleşen senaryolardan farksız değildi. Tek fark vardı, o da farklı şehirlerde yapılmasıydı. İnsanlar Maraş’ta oynanan oyuna tekrardan düşmüştü. Oysaki Maraş Katliamının üzerinde 2 yıl bile geçmemişti.

27 Mayıs 1980 günü MHP’li bakanlardan Gün Sazak’ın öldürülmesinin arkasından Çorum’da ırkçılar tarafından karışıklıklar çıkartıldı. Ancak, Maraş olaylarının etkisiyle halkın sokaklara barikatlar kurarak kendilerini savunmaları sonucunda o gün saldırganlar istedikleri sonucu alamadı.

MARAŞ’IN DEVAMI BİR KATLİAM

1 Temmuz 1980 Çorum’da ırkçıların yeniden saldırılara başlaması sonucunda yer yer çatışmalar oldu. Alevi ve sol görüşlü yurttaşların evlerine girişilen saldırılar sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırıların genişlemesinden sonra, 2 Temmuz sabah saat 06.00’da başlamak üzere Çorum’da yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

57 ALEVİ VATANDAŞ KATLEDİLDİ

      Çorum'da iç savaş adı altında 57 Sol görüşlü yurttaş katledildi ve yüzlerce insanın da yaralanmasına neden olundu.

       Çorum'da bu kez ekinler değil, insanlar yakıldı. Acımasız bir şekilde işkencelerle öldürülen insanlar'ın fotoğraflar yürek dağlıyor. Yine "insanlık sınıfta" kalmıştı. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.