ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İSTANBUL KHK PLATFORMU KURULUŞ ÇAĞRISIDIR

 

28 Haziran 2019 15:56
İSTANBUL KHK PLATFORMU KURULUŞ ÇAĞRISIDIR

 

 

       15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrasında 3 ay dolmadan kaldırılacağı söylenen OHAL 7 defa uzatılarak 2 yıl boyunca sürdürüldü.

       OHAL süresince 37 kez Kanun Hükmünde Kararname çıkarıldı, 450.000 kişi hakkında işlem yapıldı, 120.000'in üzerinde gözaltı ve tutuklama yaşandı, 200.000'e yakın kamu görevlisi kamudan ihraç edildi, 150'den fazla yayınevi, gazete, dergi, radyo vb. ve 1.500'e yakın dernek kapatıldı. OHAL'in amacını ve kapsamını aşan KHK'lar ile "masumiyet karinesi", "suç ve cezanın şahsiliği", "mahkemeye başvuru hakkı" gibi anayasal güvence altındaki temel haklar dahi yok sayıldı.

        OHAL sonrasında da KHK'lar olanca ağırlığıyla fiilen devam etmektedir. Bu denli büyük bir bilançonun altından kalkamayacağını gören AİHM, tarafına gönderilen dosyalara bakmayı reddederek, hükümet eliyle oldu bittiye getirilerek kurulan OHAL Komisyonu'nu adres gösterdi. Ancak OHAL Komisyonu tarafından şu ana kadar görülen dosyaların %94'ü reddedildi.

        Yaşanan bu hukuksuz atmosferde ekonomik, sosyal-kültürel, psikolojik ve daha birçok açıdan kırım yaşamakta olan biz ihraçlar bir araya gelme ihtiyacı ve gerekliliği duymaktayız. Yaşanan her kırım bizler için bir mücadele ve dayanışma alanına dönüşmüştür.

         Bu mücadele ve dayanışma alanlarını bir çatı altında birleştirmek, var olan bu ağı büyütüp güçlendirecektir. Bu nedenle İstanbul özelinde bir araya gelme gerekliliği, İstanbul KHK Platformu'nun kurulmasının temelini oluşturmaktadır.

       KHK' lar eliyle mağdur edilenleri ve bu mağduriyete ses olmak isteyen herkesi 28 Haziran 2019 tarihinde saat 16.00’da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde KHK' lı milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştireceğimiz ve İstanbul KHK Platformu'nun kuruluşunu ilan edeceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.