ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP' Kürtler ve dostları , demokrasi mücadelesi ile kayyum anlayışına direnecektir '

 

07 Eylul 2019 06:00
HDP'  Kürtler ve dostları , demokrasi mücadelesi ile kayyum anlayışına direnecektir '

 

 

HDP (Halkların Demokratik Partisi) Malatya İl Eş Başkanlığı Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yönelik kayyum atamalarını protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı. 4 Eylül günü HDP İl binasında bir araya gelen partililer basın açıklaması gerçekleştirdi.  

        Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Kemal, kayyum politikasıyla ülkenin soluk borusunun kesildiğini belirterek, “Ne kadar hukuksuzluk yapılmak istenirse istensin, Kürtler ve dostları demokrasi mücadelesi ile kayyım anlayışına direnecektir” dedi.

  HDP İl eş başkanı “Seçilmiş Belediye Eş Başkanlarının yerine atandıkları günden 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlere kadar hiçbir hukuksal gerekçe göstermeden dile, kültüre, doğaya, ekonomiye, kadınların kazanılmış haklarına, çocukların anadilinde eğitim görmesine saldıranlara kayyum atanacaksa atanması gerekirdi.

 Kayyımlar hakkında soruşturma açılıp yargılanmaları gerekirken Görüldüğü Üzere Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine yeni kayyımlar atanmıştır.

Tam bir kültürel ekonomik ve siyasal kırıma dönüşen kayyım uygulamaları merkezileşme ve tekçi politikalarının bir ürünüdür.”

 

Bu ülkenin karanlığa gömülmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

      “Bizler demokrasi dışına çıkılmaya ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bu ülkenin karanlığa gömülmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu çok iyi bilen siyasi iktidar ise, demokrasi dışı yöntemlerle HDP’ nin bütün bileşenlerini ve ittifaklarını hedef almaktadır. Kayyım politikası da ülkeyi soluğu kesilerek geleceksiz bırakmak isteyenlerin, demokrasi düşmanlarının ve Kürt karşıtlarının bir yansımasıdır. Ne kadar hukuksuzluk yapılmak istenirse istensin Kürtler ve dostları demokrasi mücadelesi ile kayyım anlayışına karşı direnecektir.

       Haftalardır ülkenin her tarafında kayyım ve onların temsil ettiği anlayışa karşı sokaklarda omuz omuza direndiğimiz halklarımız, kadınlar, gençler, bileşenlerimiz, ittifaklarımız, milletvekillerimiz, kurum temsilcileri, dost siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ile birlikte direnmeye devam edeceğiz. Eylemlerimiz kayyımlar geri çekilene, seçilmiş Belediye Eş Başkanları görevlerine dönene kadar sürecektir.” dedi.

 

YASAKLAMA KARARI..

 

Bu arada, Malatya Valiliği’nin, Diyarbakır Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasının ardından kentte eylem yasağı kararı aldığı,

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından HDP Malatya il yönetimine Malatya sınırları içerisinde her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, kurum ve kuruluşun kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eyleminin yasaklandığı kararının bildirildiği öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.