ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

BU GÜN 10 MUHARREM,

 

09 Eylul 2019 09:56
BU GÜN 10 MUHARREM,

 

 

        Hicri takvime göre, Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Fatıma ve Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyni’nin, Maviye oğlu melun Yezidi’n emri ile Kerbela'da, miladi takvime göre 680 yılında şehit düştüğü gündür. Bu gün, dinin, Kur'anın, ahlakın, vicdanın, merhametin, tüm insani değerlerin yerle bir edildiği, zulmün, vahşetin ve zalimliğin doruğa vardığı gündür. Yezit ve tarih boyunca Yezit zihniyeti taşıyan ve Yezit zulmü yapmış olanlara da bin kere lanet olsun.

        PAKİSTANLI ünlü şair, bilim insanı ve büyük filozof Muhammed İkbal diyor ki; Hz. Hüseyin sadece İslam Âleminin değil, TÜM İNSANLIĞIN ORTAK ŞEHİDİDİR. Çünkü insan soyu, koşullar ne olursa olsun, zalimlerin zulmüne direnç göstermeyi, kanları ve canları pahasına da olsa onlara karşı direnmeyi, mücadeleyi elden bırakmamayı Hz. HÜSEYİN'DEN ÖĞRENMİŞTİR.

       Hz.Hüseyin ahlakı ve Hüseyni duruşa sahip olup da Yezit zihniyetlilere teslim olmayanlara ne mutlu...

Oruç tutanların Muharrem oruç ve ibadetleri Hak Muhammed Ali katında kabul ve makbul olsun.

Halil Çivi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.