ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

CİHANER 'ÖLÜME YOLLARKEN DİNİNİ, MEZHEBİNİ SORDUNUZ MU''

 

18 Ekim 2019 18:33
CİHANER 'ÖLÜME YOLLARKEN DİNİNİ, MEZHEBİNİ SORDUNUZ MU''

 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 3 gün önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren 10 askerden biri olan Uğur Sağdıç’ın Tokat’taki cenaze törenine devletin ayrımcılığı damga vurdu. Cem evindeki cenaze törenine katılmayan AKP’li vekiller ve garnizon komutanı, ayrı bir tören düzenleyerek namaz kıldı. Ailenin acısını paylaşmak için orada bulunan ve cemevindeki törene katılarak ‘resmi törene’ gitmeyen CHP’li vekillerden İlhan Cihaner ile “Türkiye’de ölünce bile kurtulun mayan bu ayrımcılığı konuştuk.

‘ÖLÜME YOLLARKEN DİNİNİ SORDUNUZ MU?’

Tokat Turhallı olan Uğur Sağdıç'ın Cenazesi’nin önce Yavşan Cem evi'ne getirildiğini ve burada bir tören yapıldığını belirten Cihaner, cem evindeki törene AKP’li vekillerin ve garnizon komutanının katılmadığını doğruladı. Cem evindeki törene katılan Tokat Valisi hariç, o sandalyeyi boş bırakan her yetkilinin ayrımcılık yaptığını belirten İlhan Cihaner, “Sen çatışmaya gönderirken bu çocukların dini inancına bakmıyorsun, etnik kökenine bakmıyorsun ama öldükten sonra resmen bölücü ayrımcı bir politika uyguluyorsun. Bu dehşet verici bir şey” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.