ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

68 Kuşağı Öncülerinden Teslim Töre Yaşamını Yitirdi

 

25 Kasım 2019 13:21
68 Kuşağı Öncülerinden Teslim Töre Yaşamını Yitirdi

 

 

     Bir yılı aşkın süredir kanser tedavisi gören 68 kuşağının öncü kadrolarından Teslim Töre tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

        1968 Kuşağı devrimci hareketin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla birlikte THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu), sonrasında THKO MB ve TKEP (Türkiye Komünist Emek Partisi) kurucularından Teslim Töre, siyasi sürgün olarak yaşadığı Bern’de yoğun bakıma kaldırılmıştı.

       Yaklaşık bir yıldır tedavi gören ve sağlık durumunu kötüye giden Töre bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

          Töre için İsviçre’nin Bremgarten Mezarlığı’nda Salı günü cenaze töreni yapılacak. Çarşamba sabahı ise Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan ve Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ile Yusuf Aslan’ın mezarlarının bulunduğu Karşıyaka mezarlığında toprağa verilecek.

 

İsviçre’nin Bern kentinde Kutüsch Derneği’nde Töre için taziyeler kabul ediliyor.

 

KARTALLAR UÇARAK ÖLÜR

 

       Aynı toprağın, aynı aşiretin insanıydık. Ancak bir türlü yüz yüze görüşme, tanışma fırsatım olmadı! Ama olsun, öyle de olsa onu hepimiz çok iyi tanıyorduk. Bir mücadeleye adanmış ömrün ak saçlı insanı, tıpkı bir çoğu gibi son nefesini yad eller de verdi! Yılmaz Güney’ler, Ahmet Kayalar ve daha niceleri gibi!

       Amerikan Emperyalizmine karşı verdiği mücadelede arkadaşlarını kaybetti. Cezaevleri, kaçak ve sürgünler bu ömrün yolun da olması gerekenlerdi.

 Bunların hepsini yaşadı Teslim TÖRE...

         Oğlu Hasan’la lise yıllarında kısa süreliğine ev arkadaşlığım olmuştu! Gözlerinde hep bir baba hasreti görmüştüm. Babalarımız köyden bizi ziyarete gelirdi ama Hasan’ın babası gelmezdi.

Çünkü o bir mücadele adamıydı ve ardında müfrezeler dolaşıyordu!

Teslim abi!

Kartallar uçarak ölür!

         Ama sen ölmedin, tıpkı dediğin gibi” şimdi bütün dünyanın üzerinde esiyorsun! Üstelik yad ellerde ve sen oradayken “ Defol!” dediğin Amerika, hala içimizde!

Ne kadar acı değil mi?

Uçtuğun sema da yıldızlar yoldaşın olsun!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.