ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Savaşa hayır…!

 

03 Ocak 2020 18:44
Savaşa hayır…!

 

 

TBMM de libyaya asker gönderme oylamasından sonra asker gönderme kabul edilince PSAKD genel merkezi bir açıklama yaparak bu karara “ savaşa  hayır “ diyerek karşı çıktı ve yazılı bir açıklama yaparak AKP ve MHP Libya'da yeni bir bataklık yaratma peşinde dedi

 

PSAKD Genel merkezi yaptığı açıklama da “ Biz Aleviler, dünyanın hiç bir halkını düşman görmüyor ve savaş istemiyoruz.!

       Yoksulluğa mahkûm edilen halkları, savaşa da mahkûm ediyorlar. Sürekli gerilimden beslenip siyasi ömürlerini uzatmak istiyorlar.

AKP ve MHP Libya'da yeni bir bataklık yaratma peşinde.

        Dün mecliste onaylanan savaş tezkeresi, başta Libya ve bölge halkları için daha fazla kan ve gözyaşı demektir. Suriye'de dökülen kan çekilen acı yetmiyor mu? Libya'da ki ateşi söndürmek için insani yardımların ulaştırılması yerine, oradaki savaşa taraf olmak yeni acılar ve gözyaşı demektir.

Savaş bilinçli ve planlanmış milyonlarca cinayet demektir.

       AKP ve MHP başka ülkelerin içişlerine müdahale etmekten vazgeçip, ülkemizde yarattığı milyonlarca işsiz ve açlık ordusunun hesabını vermelidir.

      Orta doğuda emperyalist ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket etmekten derhal vaz geçmelidir.

Savaş ve kandan beslenenlerin gerçek yüzü, hiçbir inanca ve yaşama saygısı olmayan, kendi çıkarları adına her yola başvuran, yalan ve talandır.

Bu iktidar, doğa katliamından, ekolojik dengeye, savaş, rüşvet ve yolsuzluk batağına gömülmüş, bitmiş tükenmiş bir siyasi organizasyondur.

        Çıkarları ters düştüğü için bugün sözde ayrı düştükleri Ahmet Davutoğlu'nun "öfkeli gençlerinin'' Suriye'de neler yaptığını tüm dünya görmüştü. Bu gün aynı şeyi Libya'da görmek istemiyoruz.

Biz Aleviler her türlü sömürü, işgal ve savaşa karşıyız.

Libya tezkeresine hayır.!

Savaşa hayır.!

 

PİR SULTAN ABDAL

KÜLTÜR DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.