ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Tüfenkçi “ Akçadağlılar Unutulmaya yüz tutmuş bir geleneklerini diriltiyorlar “

 

05 Ocak 2020 11:37
Tüfenkçi  “ Akçadağlılar Unutulmaya yüz tutmuş bir geleneklerini diriltiyorlar “

Akçadağ da kış sohbetleri serisi devam ediyor

Geçen hafta Levent mahallesinde başlatılan ve Akçadağın kültürü yemekleri özellikle “ KÖMBE “ nin tarihsel tanıtımını içeren kış sohbetleri kapsamında ikincisi Kozluca mahallesinde gerçekleşti.

Kozluk mahallesinde yapılan kış sohbetleri toplantısına bu kez Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kış Sohbetleri programına konuk oldu.

       Belleğini Koruyan Kentler Derneği'nin organize ettiği Kış Sohbetleri programının 2'incisi AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin katılımlarıyla Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

        Mahalle Muhtarı Vedat Akgün'ün ev sahiplinde gerçekleşen programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra AK Parti Malatya il Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz,Belleğini Koruyan Kentler Dernek Başkanı Levent İskenderoğlu,Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Battal Tuncal,Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner,Malatya Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı İbrahim Göçmen,Malatya Gazeteciler Genel Sekreteri Ali Aladağ, Gazeteciler Hasan Eryılmaz,Yılmaz Yaşar ile mahalle sakinleri katıldı.

       Programda konuşan Tüfenkci," Bugün Kozluca Mahalle Muhtarımıza misafiriz. Esasında Akçadağlı bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği dirilterek kış sohbetleri adı altında eşi dostu bir araya getirerek hem çağın getirdiği bireyselliği sosyalleşmeye dönüşmesi açısından gerçekten umut verici bir çalışma, aynı zamanda insanlarının bir araya gelerek kendi kültürünü diriltme ve yine Akçadağ'ın önemli vasıflarından biri olan misafirperverliklerini,yemek kültürünü,sohbet kültürünü ve siyasi tartışmalarda dahil olmak üzere ilçemizin ve ilimizin vede Türkiye ile ilgili sohbet ve muhabbetlerin kardeşlik çerçevesi içerisinde hayat bulması taktire şayan.Buna vesile olan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.Akçadağ'ın bu yönünde ortaya çıkması ve bunun yaygınlaşması diğer ilçelerimizde de var olan birlikteliği ve kültürü de arttıracağına inanıyorum.Akçadağ,Levent Vadisi'yle, Sultan suyu Harası'yla Malatya'nın turizmde önemli mesafe kat edecek ilçelerimizden birisi.Bizleri bugün sohbetlerine dahil ettiler Akçadağlı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.